Oorlogje spelen met de Mash Side Force

Oorlogje spelen met de Mash Side Force. Vorig jaar stelde Mash de Desert Force 400 voor, een eencilinder met een legeruiterlijk. Wat de naamgeving betreft lopen de marketingmensen van Mash op het randje. Ik weet haast zeker dat ze even gedacht hebben aan Desert Storm. Of Desert Fox. Dat was de nickname van Erwin Rommel, de Duitse generaal die graag met de Mash in het zand had gestoeid. Hoewel: was de Zündapp KS750 met zijspan niet beter uitgerust voor de noordelijke Sahara?

Mash Side Force
Links Mash Desert Force, rechts Zündapp KS750

Terug naar de Mash Side Force, in wezen een licht aangepaste Desert Force met zijspan. Dus met een extra oliekoeler, die voor het blok is geplaatst. De 445 cc luchtgekoelde eencilinder levert 28,6 pk. De vijfversnellingsbak werd aangevuld met een achteruitversnelling. Het 18-inch voorwiel steekt in een schommelarm voor meer rechtuitstabiliteit. Voor de veiligheid is ook het wiel van het zijspan geremd. Met een schijf. Moet ook wel, want in totaal weegt de combinatie 320 kilo. Ook al omdat de bak is gemaakt van staal.

Mash X-Ride 650 Classic test

Mogelijk dat de waterdichte en afsluitbare bagageruimte opweegt tegen het gewicht. Nu is een zithoogte van 830 mm voor veel motorrijders al te overbruggen, maar door het span kun je in stilstand gewoon blijven zitten en is de zithoogte hoe dan ook geen probleem. De Side Force heeft een breed stuur dat veel controle biedt over de combinatie. Daarvoor staat ook de verstelbare stuurdemper je terzijde.

Voor de Mash Side Force betaal je € 11.999,-. Meer info op motomondo.com 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?