dinsdag 25 juni 2024

Op een Vespa op het dak van een kabelbaan naar 2.917 meter!

De laatste stunt van stuntman Günter Schachermayr was een ‘tochtje’ op het dak van een van ’s werelds grootste passagiersgondels: de skipiste Feuerkogel in het Salzkammergut, Opper-Oostenrijk. Natuurlijk zat hij zoals altijd op zijn scooter, die aan de cabine was bevestigd met een speciaal voor dit doel gemaakt platform en een speciaal opgeleide kabelbaanchauffeur.

Je kent stuntman Günter Schachermayr al van de Guinness World Record-brekende prestaties die hij meerdere malen per jaar op zijn Vespa verricht. Zo daalde hij al eens af van een schoorsteen (zie video onderaan) of ging hij waterskiën op zijn scooter.

De man wil de meeste records in het Book of World Records op zijn naam hebben staan. Op dit moment zijn er 34 records gepasseerd, waarvan een aantal nog in aanvraag bij de Britse organisatie. De laatste recotdpoging was een ‘tochtje’ op het dak van een van de grootste passagiersgondels ter wereld: die van de Feuerkogel-skipiste in het Salzkammergut, Oostenrijk.

Expeditie IJsland met de Husqvarna Norden 901 Prototype

Uitkijken voor de wind!

Het ongewone ’tochtje’ naar 2.917 meter duurde iets minder dan zes minuten, maar hield een behoorlijk risico in, zoals de 43-jarige stuntman met enige nadruk zei: ‘Het is niets voor bangeriken! De geringste windvlaag of een onbeduidende onvoorzichtigheid had me het leven kunnen kosten.’ Om de tocht te voltooien waren er geen bijzondere technische problemen, maar wel veel bureaucratische.

Om de recordpoging te kunnen doen, moest een berg vergunningen worden aangevraagd bij de regio Oberösterreich, bij de eigenaars van de Oostenrijkse kabelbanen en ook bij de exploitant van dit traject, de Feuerkogelbahn.  Zoals gebruikelijk werden films en foto’s van de prestatie naar het Guinness Book of Records gestuurd voor registratie. We wachten op de volgende waanzin…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen