Op komst: Yamaha Tracer GT

Ondanks dat Yamaha verleden jaar ontkende plannen te hebben een Tracer-versie van de Yamaha MT-10 te produceren, is er nu toch een patent opgedoken voor de typenaam ‘Yamaha Tracer GT’. En ondanks dat het breekt met traditie, lijkt er een 1000cc Tracer op komst.

Een lichte teleurstelling maakte zich van ons meester toen Yamaha aangaf dat we genoegen moesten nemen met de Yamaha MT10 Tourer Edition. Welke zich voor sportief sturen – wat heet, kwiek toeren – prima leent. Een comfort-zadel, hoger ruitje, een GPS-steun, handkappen en zadeltassen maken van de brute naked en een gedegen globetrotter. Maar, desondanks, is het geen Tracer.

Geduld is een schone zaak en ons georakel van verleden jaar lijkt nu waarheid te worden. De naam Tracer GT duidt op een model in lijn met de op de MT07 en MT09 gebaseerde Tracer 700 en Tracer 900, maar zet er wel meteen vraagtekens bij, want waarom GT? Al klinkt het ergens logisch; ‘Grand Tour’, dat gaat gemakkelijker met meer pit. En dan is een basis als de MT10 hartstikke prima.

Met name qua bagageruimte zou de Tracer GT stappen kunnen maken, maar denk ook aan de dynamische demping van de MT10SP; pas die aan aan toerrijden en gaan. Verder moet je denken aan een fatsoenlijk bagagerek en ruimte voor koffers in plaats van tassen, ook mag het bijrijderszadel wel wat groter en als ze toch bezig zijn, is een grotere tank voor de dorstige CP4-krachtbron geen overbodige luxe.

Waar en wanneer?
Nu we het wie – Yamaha – en wat – Tracer GT – weten, rest enkel het waar en wanneer. De EICMA in Milaan van 6 tot 12 november zou een prima plaats zijn de machine te onthullen. Mocht het echt een Tracer 1000 worden, dan kan BMW de borst nat maken. De S1000XR – een heel behoorlijk succesmodel voor de Duitsers – krijgt het dan namelijk zwaar te verduren.

Enige dat we nu nog kunnen doen is afwachten en duimen.

Foto’s: Motor.nl & Henny B. Stern

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?