13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Open blijft Open

Op het laatste moment heeft de FIM en Dorna besloten dat Ducati in de MotoGP toch als Factory gezien wordt, zij het wel dat de Italiaanse fabrikant kan profiteren van de voordelen die je ontvangt als Open inschrijving. Een enigszins kromme regelgeving, maar we moeten het ermee doen.

Op het moment dat wij de prijslijsten van de GP Droomteam Competitie maakten, werd er echter door de FIM en Dorna aangegeven dat Ducati als Open inschrijving gezien werd. Zij komen daar nu dus op terug, maar doen wij dat niet. Waarom? De reden is dat er al vele deelnemers hun droomteam ingeleverd hebben en wellicht bewust hebben gekozen voor de Ducati-coureurs, omdat ze daarmee extra bonuspunten kunnen verdienen. Het zou oneerlijk zijn om dan op het laatste moment deze regeling te wijzigen. Conclusie: alles blijft zoals we het jullie vanaf het begin hebben voorgespiegeld. 

 

 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen