20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

Toch geen verbod motorrijders op A4 en A44

Even leek het erop dat de redactionele burelen hier leeg zouden blijven tijdens de NSS nucleaire top in Den Haag. De prominenten landen op Schiphol, waar onze redactie daar vlakbij ligt, en worden vervolgens naar Den Haag vervoerd.De gehele route en het omringende gebied wordt om die reden extreem beveiligd met terroristische aanslagen in het achterhoofd.
Daarom zijn op en afritten van o.a. de A4 richting Den Haag tijdens de top gesloten, maar geldt bijvoorbeeld ook een noodverordening, waarna al snel het nieuwtje de ronde deed dat je ten tijde van de NSS-top geen helm zou mogen dragen. Kortom, motorrijders verbannen op onder andere de A4 en A44! Erg lastig, omdat velen juist met de te verwachten verkeerschaos zich hebben voorgenomen volgende week met de motor naar het werk te gaan.

Dit gaf enige onrust, ook hier op de redactie, maar de soep wordt gelukkig niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Tussen vele bepalingen staat namelijk dat het een ieder verboden is zich in het NSS-gebied:

‘…op of aan de openbare weg het gezicht af te dekken met bivakmutsen, helmen, maskers, shawls, of andere middelen met het kennelijk doel herkenning te bemoeilijken of zich onherkenbaar te maken.’

Kortom, als je gewoon als motorrijder naar je werk gaat, is er niets aan de hand, maar loop je met je helm op richting de polderbaan of lijkt het je een goed idee daar in de buurt wheelies te gaan trekken, dan heb je wel een probleem, of zoals een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer zegt: ‘Voor de noodverordening geldt dat de politie en KMar naar bevind van zaken optreedt als de openbare orde en/of de veiligheid in gevaar is. Indien dat niet het geval kan het normale leven voortgang vinden.’

 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen