vrijdag 19 april 2024

Opstand motorrijders in België

Nadat er zondag een motorrijdster omkwam door de werken aan de Brusselse ring, protesteren motorrijders opnieuw tegen de slechte wegen en de onaangepaste verkeersinfrastructuur. Volgens Joe Vereecke, die de vereniging van ‘boze motards’ leidt, is 25 procent van de motorongevallen aan de infrastructuur te wijten en 50 procent aan het gedrag van de automobilisten.

Alleen al in de eerste zonnige week van dit jaar verongelukten 11 motorrijders. Vereecke bestudeerde de dossiers en besluit dat 80 procent in zijn recht was. ‘In België bestaat de doodstraf nog altijd voor motorrijders’, zegt Vereecke deze week in Knack. ‘Als er nu nog niets verandert aan de motorfobie, gaan er harde acties volgen.’

Lees meer op knack.be

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen