zondag 25 februari 2024

Opvallend nieuws: Triumph kondigt overname elektrische OSET Bikes aan

Vooruitlopend op de lancering van het Motocross en Enduro-gamma, zet Triumph Motorcycles een nieuwe stap in de offroad-wereld door de overname van OSET Bikes, een leider in de wereld van elektrische, offroad-motorfietsen voor kinderen.

OSET is in 2004 opgericht door Ian Smith, die een elektrische offroad-motorfiets wilde bouwen voor zijn zoon Oliver. De afgelopen 18 jaar heeft OSET Bikes de toon gezet in zijn segment. OSET heeft wereldwijd meer dan 40.000 motorfietsen verkocht die zijn uitgerust met een zelf ontwikkeld elektrische aandrijflijn.

Triumph TE-1 gereed voor introductie in juli

De overname van OSET past binnen de strategie van Triumph om het offroad-segment te betreden, zoasls werd aangekondigd in 2020. De overname biedt beide bedrijven de kans om elkaars kennis en ervaring in hun respectievelijke segmenten te delen en daarvan te profiteren, waardoor beide merken parallel naast elkaar internationaal kunnen groeien.

De filosofie van Triumph, For The Ride, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de overname van OSET, omdat het merk uit Hinckley hierdoor toekomstige generaties motorrijders kan inspireren door ze een perfect begin te bieden om hun passie en dromen te ontwikkelen.

OSET Bikes biedt producten die geschikt zijn voor elke motorrijder, vanaf 3 jaar en ouder.

Nick Bloor – Triumph CEO

‘Wij zijn verheugd over de mogelijkheid om onze krachten te bundelen met OSET Bikes: een dynamisch merk dat al vele jaren kinderen stimuleert om te gaan motorrijden. OSET loopt voorop bij de ontwikkeling van elektrische trialbikes voor plezier en competitie.

Hoewel de twee merken onafhankelijk van elkaar zullen blijven werken, zullen Triumph en OSET samenwerken aan nieuwe state-of-the-art producten om jonge motorrijders te inspireren om off-road te gaan rijden. In alle segmenten waarin Triumph en OSET vertegenwoordigd zijn, maken ze gebruik van hun sterke punten om de beste motorfietsen ter wereld te bouwen.’

Ian Smith – CEO OSET Bikes

‘Toen wij die eerste ‘garage’-motor bouwden voor mijn zoon Oliver, had ik geen idee waar dat allemaal toe zou leiden.  Wij zijn allemaal erg enthousiast over wat de toekomst voor OSET in petto heeft als onderdeel van de Triumph-familie.

Het merk OSET blijft OSET en zal ten dienste blijven staan van de trial- en offroad-motorrijdersgemeenschap. We kunnen nu beter ons hele assortiment ontwikkelen en innoveren, terwijl we profiteren van de zekerheid van schaalgrootte en de marktpositie die Triumph OSET kan bieden’.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen