zondag 25 februari 2024

LM Creations maakt van je klassieke BMW R een elektrische klassieke BMW R

Elektrische ombouwkits zijn niet nieuw, er zijn er genoeg op de markt. De meeste van die kits verwisselen het blok door een groot, omvangrijk accupakket met aandrijving. Het resultaat is vaak niet over naar huis te schrijven. Juist op dat vlak schittert de kit van het Nederlandse Luuc Muis Creations (LM Creations).

De kit van LM Creations behoudt niet alleen het chassis, de tank en de banden, maar slaagt er ook in om het boxer-blok min of meer intact te houden! Hoe? Nou, het team heeft een manier gevonden om de interne delen van de motor te verwijderen en te vervangen door een elektrische aandrijflijn, terwijl het grootste deel van de motorbehuizing en de versnellingsbak behouden zijn gebleven. Het resultaat is een elektrische motorfiets die de prominente cilinders van het kenmerkende boxer-blok intact houdt.

Pittig ritje

Door de vrij beperkte ruimte die beschikbaar is, bevat de conversiekit slechts een 4,3 kWh-accu die goed genoeg is voor een actieradius van zo’n 80 kilometer. LM Creations zegt echter dat het in de toekomst grotere accu’s wil introduceren, met een bereik dat twee of drie keer zo groot is. Afgezien van de accu belooft het team met de huidige kit een pittige rit wanneer je een ritje maakt met de e-BMW. Je zou zelfs wheelies kunnen maken!

Luuc Muis bouwt Moto Guzzi V85 TT om tot Vanguard-bike

Om de prijs-kwaliteitverhouding te verhogen, bestaat de conversiekit ook uit een LED-koplamp, naar achteren geplaatste geplaatste voetsteunen, USD-voorvork, monoshock en een aangepast zadel. In wezen wordt de hele BMW gemoderniseerd in plaats van alleen de aandrijflijn.

Als de conversiekit van LM Creations je aanspreekt, ga dan naar de website van LM Creations en neem contact op voor meer details en de prijs. Ook als je geen BMW R-serie hebt, hoef je je geen zorgen te maken. LM Creations zegt dat de kit ook compatibel is met verschillende andere klassieke motorfietsen door een paar wijzigingen door te voeren. De LM Creations-conversiekit klinkt als een game-changer in de wereld van conversiekits. LM Creations moet nog wel de volledige specificaties onthullen (motorcapaciteit, oplaadtijd en het aantal cycli). Die bepalen of de kit echt een optie wordt voor eigenaren van klassieke motorfietsen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen