zondag 21 april 2024

Triumph TE-1 gereed voor introductie in juli

Triumphs elektrisch prototype Project Triumph TE-1 heeft de fase van live testen afgerond. Het is de vierde en laatste fase van het testproces. De TE-1 is ontwikkeld door Triumph in samenwerking met Williams Advanced Engineering en de Warwick Manufacturing Group van de Universiteit van Warwick.

Williams Advanced Engineering (WAE) is de niet-racetechnische tak van de Williams-groep waartoe ook het Williams Formule 1-team behoort. WAE voert projecten uit op het gebied van aerodynamica, thermodynamica, productie, productlevering en elektrificatieprogramma’s.

De Warwick Manufacturing Group (WMG) is een onderdeel van de Universiteit van Warwick en doet onder meer onderzoek naar intelligente voertuigen, organisatorische en maatschappelijke transformatie en digitale technologieën.

Digitaal ontwerper Oberdan Bezzi rendert Triumph Trident 660 RR

Onthulling op 12 juli

De aankondiging dat de TE-1 zijn vierde en laatste testfase – live testen – heeft afgerond, gaat gepaard met het nieuws dat het definitieve prototype op 12 juli 2022 wordt onthuld door Triumph. Op die datum zal Triumph de motorfiets tonen en de technische details van de machine bekendmaken, waaronder de actieradius en oplaadtijd.

De vraag is wat Triumph na 12 juli gaat doen. Welke intenties en richting heeft Triumph voor ogen in de elektrische sector, nu hun eerste elektrische prototype klaar is. Elektrificatie is – hoewel niet de hele toekomst – een belangrijk onderdeel van de toekomst van het motorrijden. In een vroeg stadium met succesvolle modellen en prototypen uitpakken kan van essentieel belang zijn om in de toekomst een succesvolle fabrikant te zijn. De details die Triumph op 12 juli bekendmaakt, kunnen een sterke indicatie zijn van hoe de toekomst van het merk eruit zou kunnen zien.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen