TTT-baan wordt veel langer

Test Track Thedinga heeft alle vergunningen binnen om het huidige circuit uit te breiden tot een lengte van 2,5 kilometer. De baan in Emmer-Compascuum meet nu nog iets meer dan achthonderd meter en heeft de vorm van een oval met een extra lus. Na de uitbreiding is het een ‘gewoon’ circuit met verschillende bochtencombinaties.

Hoe leuk een baantje van slechts 2,5 kilometer kan zijn, bewijst het uitdagende circuit van Mettet in België. Het wordt nog mooier als je weet dat TTT zeven dagen per week van zeven uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds geopend is. Bovendien kun je het circuit per dagdeel of zelfs uur afhuren. Het is nog onduidelijk wanneer TTT begint met de verlenging van het circuit. De vergunningen zijn allemaal verworven, maar gesprekken met investeerders zijn nog gaande.

Om het braakliggende terrein een passende bestemming te geven, heeft TTT goedkeuring gevraagd – en gekregen – om er een tijdelijke offroad-speeltuin van te maken. SM’ers kunnen hun vaardigheden op asfalt en zand trainen en enduro’s en offroads kunnen los gaan op het zand. Uiteindelijk maken de mannen met noppenbanden wel plaats voor de verlengde racebaan.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.