Parijs krijgt UberMoto, oftewel motortaxi’s

Parijs is een enorme metropool waar gemotoriseerde twee- en driewielers overal aanwezig zijn. Enkele daarvan zijn UberMoto-chauffeurs zijn. Het bedrijf heeft onlangs zijn ‘motortaxi-service’ uitgebreid naar Parijs.

UberMoto is al actief in Aziatische landen als Indonesië, Thailand en India. Uber zag mogelijkheden omdat er veel motorfietsen en scooters rijden. Daarbij is het klimaat gunstig voor deze Uber-dienst.

De dienst is vrij eenvoudig. Je regelt een ritje via de UberMoto-app zoals je dat ook met een auto zou doen. Elke chauffeur neemt een helm, handschoenen en een jas mee voor de passagier.

Motoragent, wel of niet groeten?

Dat klinkt als een mooie aanvulling op het transportsysteem in Parijs. Daarom heeft Le Repaire Des Motards de app getest. Een enkele rit kostte uiteindelijk €56. De rit was slechts iets meer dan 11 kilometer. Voor dergelijke prijzen is het onvoorstelbaar dat veel mensen vol vreugde achterop een UberMoto springen.

De service heeft alleen zin in steden waar de infrastructuur zo is ingericht dat motoren en scooters over eigen of met openbaar vervoer gedeelde rijstroken de stad kunnen doorkruizen. En dat is eigenlijk in geen Europese stad het geval. Overigens verkeert UberMoto in Parijs nog in een testfase. We wensen ze veel data deze winter.

Video: MotorNL was ooit een dag de voorloper van UberMoto. Check de video hier

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?