maandag 25 september 2023

Parijs krijgt UberMoto, oftewel motortaxi’s

Parijs is een enorme metropool waar gemotoriseerde twee- en driewielers overal aanwezig zijn. Enkele daarvan zijn UberMoto-chauffeurs zijn. Het bedrijf heeft onlangs zijn ‘motortaxi-service’ uitgebreid naar Parijs.

UberMoto is al actief in Aziatische landen als Indonesië, Thailand en India. Uber zag mogelijkheden omdat er veel motorfietsen en scooters rijden. Daarbij is het klimaat gunstig voor deze Uber-dienst.

De dienst is vrij eenvoudig. Je regelt een ritje via de UberMoto-app zoals je dat ook met een auto zou doen. Elke chauffeur neemt een helm, handschoenen en een jas mee voor de passagier.

Motoragent, wel of niet groeten?

Dat klinkt als een mooie aanvulling op het transportsysteem in Parijs. Daarom heeft Le Repaire Des Motards de app getest. Een enkele rit kostte uiteindelijk €56. De rit was slechts iets meer dan 11 kilometer. Voor dergelijke prijzen is het onvoorstelbaar dat veel mensen vol vreugde achterop een UberMoto springen.

De service heeft alleen zin in steden waar de infrastructuur zo is ingericht dat motoren en scooters over eigen of met openbaar vervoer gedeelde rijstroken de stad kunnen doorkruizen. En dat is eigenlijk in geen Europese stad het geval. Overigens verkeert UberMoto in Parijs nog in een testfase. We wensen ze veel data deze winter.

Video: MotorNL was ooit een dag de voorloper van UberMoto. Check de video hier

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image