Peter Looijesteijn overleden

Peter Looijesteijn is na een lang ziektebed op 58 jarige leeftijd overleden. De oom van ONK-rijder Ron Looijesteijn verwierf zijn bekendheid in de motorsport door vier keer Nederlands kampioen te worden. Ook op Grand Prix niveau liet hij zien mee te kunnen komen door voor podiums te kunnen strijden.

In 1973 debuteerde hij in het Nederlands kampioenschap 50cc. Drie jaar later wist hij derde te worden in dat kampioenschap.  In 1977 debuteerde hij op de TT van Assen, waarin hij als tiende finishte. In 1979 behaalde hij twee Grand Prix podiums en voerde hij zelfs nog even het WK klassement aan. Uiteindelijk werd hij dat jaar vijfde in het WK 50cc. In 1980 had hij in maar liefst drie klasses Nederlands kampioen kunnen worden als hij in de 250cc één punt meer had weten te behalen.

Titels:
1978 Nederlands kampioen 50cc (Kreidler)
1980 Nederlands kampioen 125cc (MBA)
1980 Nederlands kampioen 350cc (Yamaha)
1981 Nederlands kampioen 250cc (Rotax)

Na enkele jaren als monteur mee te zijn geweest trok hij zich terug uit de motorsport. In 2007 en 2008 is hij nog actief geweest als monteur in het ONK Supersport bij het RHL racing team van zijn neef.

Wij condoleren de familie en bekenden van Peter Looijesteijn met dit grote verlies.


 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.