dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Peter Looijesteijn overleden

Peter Looijesteijn is na een lang ziektebed op 58 jarige leeftijd overleden. De oom van ONK-rijder Ron Looijesteijn verwierf zijn bekendheid in de motorsport door vier keer Nederlands kampioen te worden. Ook op Grand Prix niveau liet hij zien mee te kunnen komen door voor podiums te kunnen strijden.

In 1973 debuteerde hij in het Nederlands kampioenschap 50cc. Drie jaar later wist hij derde te worden in dat kampioenschap.  In 1977 debuteerde hij op de TT van Assen, waarin hij als tiende finishte. In 1979 behaalde hij twee Grand Prix podiums en voerde hij zelfs nog even het WK klassement aan. Uiteindelijk werd hij dat jaar vijfde in het WK 50cc. In 1980 had hij in maar liefst drie klasses Nederlands kampioen kunnen worden als hij in de 250cc één punt meer had weten te behalen.

Titels:
1978 Nederlands kampioen 50cc (Kreidler)
1980 Nederlands kampioen 125cc (MBA)
1980 Nederlands kampioen 350cc (Yamaha)
1981 Nederlands kampioen 250cc (Rotax)

Na enkele jaren als monteur mee te zijn geweest trok hij zich terug uit de motorsport. In 2007 en 2008 is hij nog actief geweest als monteur in het ONK Supersport bij het RHL racing team van zijn neef.

Wij condoleren de familie en bekenden van Peter Looijesteijn met dit grote verlies.


 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelWeer 100 km/u
Volgend artikelBos kampt met onbekend virus

Gerelateerde artikelen