Bos kampt met onbekend virus

Tijdens de Dutch TT liet Kervin Bos in de Supersport race een fantastische prestatie zien. Hij behaalde een mooie vierde plaats, maar de Van der Heyden-Yamaha coureur was zeer teleurgesteld na afloop van de wedstrijd. Hij had namelijk veel moeite om de wedstrijd uit te kunnen rijden en om dit resultaat te kunnen behalen. Nipt mistte hij een podiumplaats, maar Bos was sportief genoeg om toe te geven dat er niet meer inzat.

“Het gevoel is goed maar het lichaam werkt momenteel niet echt mee. Ik ben geveld door een onbekend virus en dat speelt mij al enkele weken behoorlijk parten. Ik ben daar goed ziek van!”, vertelt Kervin Bos na afloop van de race.

Enkele weken geleden werd Bos geveld door de griep. Op doktersadvies moest de Nederlandse coureur het even rustig aan doen. Na een antibioticakuur waren de lichamelijke klachten echter niet over. Dat is de dan ook reden dat de Van der Heyden-Yamaha momenteel nog steeds niet voluit kan gaan in een wedstrijd.

“De Yamaha R6 loopt als een kogel, dus daar ligt het niet aan. Mede door het warme weer op donderdag ging het niet zoals ik zelf zou willen. Ik voelde mij behoorlijk misselijk maar ik geef nooit op. Gelukkig ging het op vrijdag iets beter en mocht ik zaterdag vanaf de vierde plaats aan de race beginnen. Dat gaf mij wel het nodige vertrouwen.”

Direct na de start kon Bos in eerste instantie het tempo goed volgen. Maar naarmate de koplopers het tempo opschroefden moest hij langzaam maar zeker terrein prijsgeven.

“Als sportman ben ik uiteraard niet tevreden. Ik weet dat ik met de kopmannen mee kan komen, maar dat zit er nu even niet in. En doet pijn, kan ik je wel zeggen. Het lichaam wil niet meewerken en daar zal ik genoegen mee moeten nemen. Ik ga deze week weer naar de artsen die mij hebben onderzocht voor controle. Meer kan ik niet doen. Maar na slechte tijden komen er er ook weer goede tijden. En daar ga ik ook zeker vanuit.”

De Van der Heyden-Yamaha coureur hoopt zo snel mogelijk weer fit te zijn. De volgende Dutch Supersport wedstrijd staat op 15 juli op het circuit in het Duitse Oschersleben op de kalender.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.