Pierre Terblanche bakt een Supermono

Bijna 30 jaar geleden was daar de Ducati Supermono en stante pede werd de motor een integraal onderdeel van het motorfiets-lexicon. De naam is synoniem geworden met een iconisch design, originele techniek en eersteklas exclusiviteit.

Met dat in het achterhoofd moet er wel iets ontmoedigends zijn aan het opnieuw vormgeven van een motorfiets die zo’n mijlpaal is geworden onder motorliefhebbers. Pierre Terblanche werkt vanuit het Barber Advanced Design Center aan deze taak en we krijgen voor het eerst een glimp te zien van deze onderneming. Trouw aan zijn reputatie, zal Terblanche’s werk aan het ‘Mono’ concept zeker intrigeren en tegelijkertijd voer zijn voor discussie. Wat we zien is geen rijdende machine. Ook is de Mono niet in zijn definitieve vorm.

Pierre Terblanche werkt aan nieuwe Ducati Supermono

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?