Pierre Terblanche werkt aan nieuwe Ducati Supermono

De Ducati Supermono is de unieke motorfiets waarvan vele Ducatisti dromen. De motorfiets heeft een ongekend origineel ontwerp, slimme vondsten en er zijn er 65 van gemaakt. Er een in je schuur zetten, kost je meer dan de huidige Ducati Superleggera V4, ook al heeft de eencilinder maar een fractie van het vermogen van de V4.

Verrassend is dat Pierre Terblanche zijn Supermono-ontwerp bijna 30 jaar na de originele motorfiets opnieuw aan het bekijken is. Het nieuws werd aangekondigd in het persbericht over het nieuwe Barber Advanced Design Center (BADC). Dat wordt ingericht op de bovenste verdieping van het Barber Vintage Motorsports Museum in Birmingham, Alabama. Het project staat onder leiding van Brian Case, die bekend is van de Motus-motorfietsen. Het BADC wordt gebouwd met het idee om industriële ontwerpers te inspireren. De eerste taak die het center zich tot doel heeft gesteld is om de Ducati Supermono opnieuw te ontwerpen voor een moderne tijd. En de originele ontwerper van de motorfiets, Pierre Terblanche, helpt mee.

2022 MV Agusta Brutale 1000 Nurburgring: exclusief en beperkt leverbaar

De motor die wordt gebouwd zal niet rijden, maar zal gebruik maken van de nieuwste technieken en technologie om een motorfiets te creëren. Lang hoef je niet te wachten om de eerste creatie van BADC te zien, want Terblanche zal zijn werk deze vrijdag om 18:30 uur onthullen, tijdens het Barber Vintage Festival.

Bekijk deze diepgaande video over het ontwerp met Pierre Terblanche en Brian Case, gemaakt in het Barber Vintage Motorsports Museum.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?