zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Pierre Terblanche werkt aan nieuwe Ducati Supermono

De Ducati Supermono is de unieke motorfiets waarvan vele Ducatisti dromen. De motorfiets heeft een ongekend origineel ontwerp, slimme vondsten en er zijn er 65 van gemaakt. Er een in je schuur zetten, kost je meer dan de huidige Ducati Superleggera V4, ook al heeft de eencilinder maar een fractie van het vermogen van de V4.

Verrassend is dat Pierre Terblanche zijn Supermono-ontwerp bijna 30 jaar na de originele motorfiets opnieuw aan het bekijken is. Het nieuws werd aangekondigd in het persbericht over het nieuwe Barber Advanced Design Center (BADC). Dat wordt ingericht op de bovenste verdieping van het Barber Vintage Motorsports Museum in Birmingham, Alabama. Het project staat onder leiding van Brian Case, die bekend is van de Motus-motorfietsen. Het BADC wordt gebouwd met het idee om industriële ontwerpers te inspireren. De eerste taak die het center zich tot doel heeft gesteld is om de Ducati Supermono opnieuw te ontwerpen voor een moderne tijd. En de originele ontwerper van de motorfiets, Pierre Terblanche, helpt mee.

2022 MV Agusta Brutale 1000 Nurburgring: exclusief en beperkt leverbaar

De motor die wordt gebouwd zal niet rijden, maar zal gebruik maken van de nieuwste technieken en technologie om een motorfiets te creëren. Lang hoef je niet te wachten om de eerste creatie van BADC te zien, want Terblanche zal zijn werk deze vrijdag om 18:30 uur onthullen, tijdens het Barber Vintage Festival.

Bekijk deze diepgaande video over het ontwerp met Pierre Terblanche en Brian Case, gemaakt in het Barber Vintage Motorsports Museum.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen