Yamaha’s driewielige offroad scooter

Foto: Yamaha Motor Co.

Yamaha laat zich de laatste tijd van haar meest innovatieve kant zien. De Root bijvoorbeeld, waar we eerder al over schreven, is alles behalve conventioneel. Nu hebben de Japanners hun twee nieuwste creaties onthuld. Let wel, het gaat hier dus om conceptmodellen.

De 03GEN-F is nog een relatief ‘normale’ motorscooter. Een brutale streetfighter look met een – voor zover wij kunnen zien – eenpersoons zadel. Interessanter is het X-model, te zien op de foto. Die lijkt nog het meest op een crossversie van de Honda Zoomer. Yamaha duikt voor dit ontwerp diep in haar geschiedenis. Het idee is namelijk gebaseerd op het idee van de Scrambler. Mix dat met de driewiel techniek et voila, de 03GEN-X is een feit. Maar een offroad motorscooter met drie wielen, zou daar überhaupt een markt voor zijn? Het zal wel bij dit ene model blijven. Jammer, want gaaf is hij zeker!

Is je interesse gewekt? Kijk op de site voor meer foto’s en informatie.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.