13 C
Nederland
woensdag 29 juni 2022

Pleidooi voor A2-rijlessen vanaf 19

Op initiatief van RAI Vereniging hebben ANWB, BOVAG en de RAI vorige week bij het ministerie gepleit voor een verlaging van de minimumleeftijd om te mogen lessen op een A2-motorfiets. Het ministerie is momenteel bezig met het herschrijven van het Reglement Rijbewijzen dus de timing is perfect.

Deze aanpassing is overigens nodig om zowel de aan RAI Vereniging toegezegde directe toegang tot het nieuwe A2 rijbewijs vanaf begin 2014 mogelijk te maken, als het op tijd implementeren van wijzigingsrichtlijn 2012/36/EU in de Nederlandse regelgeving.

Aangezien het ministerie de directe toegang tot het A2-rijbewijs mogelijk wil maken vanaf 20 jaar, hebben ANWB, BOVAG en RAI Vereniging afgelopen week ook gepleit voor een verlaging van de minimumleeftijd om te mogen lessen op een A2-motorfiets van 20 naar 19 jaar. Reden voor dit pleidooi is natuurlijk dat jongeren zo sneller kunnen overstappen of opstappen op een middelzware motor die beter geschikt is om op snelwegen te rijden.

Het ministerie heeft toegezegd hier op korte termijn goed naar te kijken. Wij wachten af!
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen