Problemen zitten RW Racing GP dwars

Hoewel de rondetijden anders doen vermoeden, was de eerste van vier dagen testen in Jerez niet zo verkeerd voor RW Racing GP. De dag begon rond de middag, waardoor er maar twee sessies waren voor de Moto3. Jasper Iwema reed vijftien rondes op zijn Kalex KTM in de eerste sessie maar liep tegen een paar kleine probleempjes op die hem weerhielden van een snelle ronde. Jakub Kornfeil had zijn ritme meteen te pakken, reed achttien rondes en zette de achtste tijd neer.

In de tweede sessie, aan het eind van de dag, leken beide coureurs goed op weg. Totdat Kornfeil al na acht ronden naar de kant moest vanwege een elektrische storing. Iwema kon 32 ronden rijden, maar  kreeg een probleem met de batterij in de laatste minuten van de sessie. Hij eindigde de dag met de 28ste plaats in de gecombineerde ranglijst van beide sessies.

Teammanager Jarno Janssen: ‘Het is jammer dat Jakub tegen die problemen aanliep, want hij was goed bezig. Het duurde even voor we hadden gevonden wat het probleem was en toen we het eenmaal hadden gevonden, duurde het weer even om het op te lossen. Jasper boekt vooruitgang, maar de stapjes die hij maakt, zijn klein. Hij moet een manier vinden om bijna een seconde harder rond te gaan, om zo dichter bij de top 15 te komen. Er waren hier vandaag geen punten te verdienen, maar als dat wel zo was geweest, hadden we met lege handen gestaan. Gelukkig hebben we nog tijd…’

Jasper Iwema (28): ‘Het begin van de dag was moeilijk en het eind ook. Maar er tussenin was het niet onaardig. Inderdaad zijn de stapjes klein. Ik weet niet waarom, maar het kost erg veel moeite om kleine beetjes te verbeteren. Ik reed tijden rond de zeventiende, achttiende plaats, maar in de laatste minuten van de sessie, toen iedereen aanzette om een snelle rondetijd te maken, kreeg ik problemen met de batterij. Zo sluit je de dag niet fijn af. De weersverwachting voor morgen is niet goed, dus ik weet nog niet of en hoeveel we kunnen rijden, maar als het aan mij ligt, rijd ik zoveel mogelijk.’

Jakub Kornfeil (29): ‘Dit is duidelijk niet de klassering die ik voor ogen had of waar ik thuis hoor. Ik baal er flink van dat die tweede sessie verloren is gegaan, want ik had een goed gevoel en een goed ritme. Het vervelende van een mechanische sport is dat de techniek je soms ook in de steek laat. Maar we hebben nog een paar dagen de tijd om het goed te maken.’

Uitslag dag 1
1    Jonas FOLGER    1:47.149
2    Alex RINS    1:47.401
3    Maverick VIÑALES    1:47.457
4    Luis SALOM    1:47.468
5    Brad BINDER    1:47.903
6    Miguel OLIVEIRA    1:47.940
28    Jasper IWEMA    1:49.763
29    Jakub KORNFEIL    1:49.910

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?