Politie dreigt te stoppen met bekeuringen

As minister Opstelten voor maandagmiddag de politievakbonden niet tegemoetkomt in de vastgelopen cao-onderhandelingen, stopt de politie met het uitschrijven van bekeuringen. Het 'coulancebeleid' gaat alleen gelden voor lichte overtredingen zoals fietsen zonder licht. Deelname aan de actie is voor iedere agent vrijwillig, dus kijk niet raar op als je toch nog op de bon wordt geslingerd.

Volgens de grootste politiebond ACP is er veel animo om mee te doen aan de bonnenstop. Het op zak houden van bekeuringen is een eerste actiemiddel. Welke acties we nog meer kunnen verwachten is nog niet duidelijk. De politie wil van de minister een salarisverhoging. En de agenten willen de mogelijkheid om met vroegpensioen te gaan.

Bron: RTL Nieuws
Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.