dinsdag 23 april 2024

Politie waarschuwt motorrijders

“Je hebt je veiligheid niet altijd zelf in de hand je maar kunt er wel iets aan doen.” De politie vraagt u daarom aandacht voor het volgende. “Met snelheden van bijvoorbeeld 112 km/u terwijl je 60 mag, breng je niet alleen jezelf maar ook anderen in gevaar. Het is levensgevaarlijk’, aldus Marcel Tijdink, coördinator van het verkeershandhavingsteam. 

Het team van Tijdink controleert dagelijks op wegen waar veel ongevallen gebeuren. Snelheid is volgens hem vaak een belangrijke (mede)oorzaak van een ongeval. “Door je aan de snelheid te houden verminder je de kans op een ongeval. Je kunt veel sneller op omstandigheden anticiperen.”

Maar waar leidt deze heldere maar zeker niet nieuwe boodschap ons heen? Volgens de weersvoorspellingen wordt het de komende dagen weer zonnig. Het verkeershandhavingsteam wil meer ongevallen voorkomen en zal de komende dagen, vanwege het goede weer, een extra oogje in het zeil houden. Wij vertalen dat als extra (streng en intensief) controleren. Het is maar dat je het weet….

Wil je het team volgen? Dat kan via twitter: @vhtnog.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen