zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘Politiechef moet zich niet bemoeien met boete’

Politiechef Hans Vissers van de regionale eenheid Zeeland en West-Brabant moet zich niet met de hoogte van boetes bemoeien en gewoon regelen dat de politie het dagelijkse werk uitvoert. Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid) dinsdag nog eens benadrukt in de Tweede Kamer aldus onze collega’s van nu.nl.

Vissers zei deze week dat zijn collega's ‘echt aarzeling hebben en soms zelfs niet meer optreden, omdat ze vinden dat de boetes van 200 tot 300 euro voor een verkeersovertreding echt te veel zijn’. Maar volgens Opstelten zijn de hoge boetes juist goed. Ze hebben effect op de naleving van regels volgens hem. De minister heeft ook 'geen indicaties' dat wat de korpschef zegt ook echt feiten zijn’.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen