vrijdag 29 maart 2024

‘Politiechef moet zich niet bemoeien met boete’

Politiechef Hans Vissers van de regionale eenheid Zeeland en West-Brabant moet zich niet met de hoogte van boetes bemoeien en gewoon regelen dat de politie het dagelijkse werk uitvoert. Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid) dinsdag nog eens benadrukt in de Tweede Kamer aldus onze collega’s van nu.nl.

Vissers zei deze week dat zijn collega's ‘echt aarzeling hebben en soms zelfs niet meer optreden, omdat ze vinden dat de boetes van 200 tot 300 euro voor een verkeersovertreding echt te veel zijn’. Maar volgens Opstelten zijn de hoge boetes juist goed. Ze hebben effect op de naleving van regels volgens hem. De minister heeft ook 'geen indicaties' dat wat de korpschef zegt ook echt feiten zijn’.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen