‘Politiechef moet zich niet bemoeien met boete’

Politiechef Hans Vissers van de regionale eenheid Zeeland en West-Brabant moet zich niet met de hoogte van boetes bemoeien en gewoon regelen dat de politie het dagelijkse werk uitvoert. Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid) dinsdag nog eens benadrukt in de Tweede Kamer aldus onze collega’s van nu.nl.

Vissers zei deze week dat zijn collega's ‘echt aarzeling hebben en soms zelfs niet meer optreden, omdat ze vinden dat de boetes van 200 tot 300 euro voor een verkeersovertreding echt te veel zijn’. Maar volgens Opstelten zijn de hoge boetes juist goed. Ze hebben effect op de naleving van regels volgens hem. De minister heeft ook 'geen indicaties' dat wat de korpschef zegt ook echt feiten zijn’.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.