Weer etappe voor Barreda Bort

 

Op een zeer bochtenrijk parcours kon Joan Barreda Bort op zijn Husqvarna weer floreren. De Spanjaard pakte zijn vierde dagzege tijdens deze Dakar Rally. Hij moest daarvoor wel afrekenen met Cyril Despres, die in de tweede week duidelijk de aanval heeft ingezet. De KTM-rijder verloor dan uiteindelijk de strijd met Barreda om de overwinning in de tiende etappe, maar zal daar niet lang om rouwen. Despres pakte namelijk de leiding over in het klassement van zijn waterdrager Ruben Faria. De Portugees werd in de special van Córdoba naar La Rioja als achtste afgeklokt, met acht minuten en vijftien seconden achterstand op Barreda. De 38-jarige Faria moest dan de leiding overdragen aan Despres, maar de KTM-man is nog altijd onderweg om zijn beste Dakar-prestatie neer te zetten.
Achter Barreda en Despres werd Paulo Goncalves derde. Een knappe prestatie, aangezien ie ook nog hielp bij Husqvarna-teamgenoot Alessandro Botturi, nadat deze gevallen was. De Italiaan werd uiteindelijk nog zevende in deze etappe en kon zodoende zijn vijfde plek in het klassement behouden. De top van de daguitslag werd verder ingevuld door KTM-rijders. Zo wist Juan Pedrero vierde te worden, vlak voor debutant Kurt Caselli.
Frans Verhoeven was wederom voorin in het veld te vinden. Hij werd beste Yamaha-rijder in deze special, met een tiende plaats. Hij verloor iets meer dan tien minuten op Barreda, maar schoof uiteindelijk wel weer twee plekken op in het klassement. De in België woonachtige Nederlander staat nu dertiende en de top-tien is nog altijd in zicht. Ook Henk Knuiman houdt zich staande in de top-25. De KTM-rijder, die nauwelijks fouten lijkt te maken, blijft zich vastklampen aan de 22ste positie in de tussenstand van de Dakar Rally. Ook deze dag kwamen alle overgebleven Nederlanders binnen. Op dit moment zijn er nog veertien (st)rijders uit ons land vertegenwoordigd in het motorklassement.     
 
Uitslag etappe 10
1. Joan Barreda Bort, ESP, Husqvarna4:43.14
2. Cyril Despres, FRA, KTM+1.15
3. Paulo Goncalves, PRT, Husqvarna+2.44
4. Juan Pedrero, ESP, KTM+4.27
5. Kurt Caselli, USA, KTM+6.56 
10. Frans Verhoeven, Yamaha+10.24
25. Henk Knuiman, KTM+25.43
43. Hans-Jos Liefhebber, KTM+38.17
63. Alex van Ginkel, KTM+50.04
66. Jan van Gerven, KTM+54.16
69. Sjaak Martens, KTM+58.08
82. Marco van Geel, KTM+1:08.45
85. Robert van Pelt, Honda+1:09.59
92. Marcel Snijders, Honda+1:16.34
94. Richard de Groot, Yamaha+1:17.59
109. Caspar Schellekens, KTM+1:39.38
111. Caspar van Heertum, KTM+1:42.20
115. Marcel Huigevoort, KTM+1:53.15
119. Bastiaan Nijen Twilhaar, KTM+1:57.54
 
Foto Husqvarna

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.