dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Politieteam houdt ‘bonnendag’ UPDATE

UPDATE 19-5-2011, 7h42
De wijkteamchef in de Gooi- en Vechtstreek die met zijn team de hele dag bekeuringen wilde uitdelen, wordt op zijn vingers getikt door de korpsleiding. Dat zei een politiewoordvoerster. “Wij zijn het absoluut niet eens met deze actie.”

De politiechef van een wijkteam in regio Gooi en Vechtstreek was zo ontevreden over het geringe aantal bekeuringen dat zijn korps uitschrijft, dat hij volgende week donderdag zijn agenten 9 uur lang bonnen wilde laten uitschrijven. Voor de agent die de meeste mensen bekeurt, had hij zelfs een prijs in petto.

De Tweede Kamer reageerde verbijsterd op de 'bonnendag'. Zeker omdat minister Ivo Opstelten van Justitie te kennen heeft gegeven dat het afgelopen moet zijn met het bonnenquotum van de politie.

“We zullen die meneer tot de orde roepen, dit feestje gaat niet door”, aldus ook minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) op RTL Z. Bonnen schrijven om de bonnen zelf is onacceptabel, benadrukte de bewindsman nog eens. Hij weet daarin de Kamer en het kabinet aan zijn kant. “Het moet nu afgelopen zijn met dit soort oprispingen, het kan totaal niet, dit gaat niet door.”

BERICHT 18-5-2011
Agenten van een wijkteam in de Gooi- en Vechtstreek worden volgende week donderdag negen uur lang opgetrommeld om bekeuringen te schrijven. De agent die de meeste bonnen schrijft, zou zelfs een prijs tegemoet kunnen zien. Hun chef is zo ontevreden over het aantal bekeuringen, dat hij op deze manier een inhaalslag wil maken om het bonnentotaal op te schroeven, meldt De Telegraaf.

Dat staat in een interne mail van een wijkteamchef, die is binnengekomen bij de SP en in het bezit is van de ochtendkrant. De Tweede Kamer is verbijsterd door de melding, omdat minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) herhaaldelijk heeft aangegeven dat het afgelopen moet zijn met bonnenquota. “De minister kan niet accepteren dat hij voortdurend zo in zijn hemd wordt gezet”, stelt SP-Kamerlid Van Raak. “Iedereen bij de politie moet nu toch weten dat het met deze bonnenschrijverij afgelopen is.”

In de mail constateert de chef dat het wijkteam dit jaar nog maar 250 bonnen heeft uitgeschreven, terwijl hij op 2000 moet eindigen.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelMet stijl in de vlieger
Volgend artikelNieuwe MOTOR is uit

Gerelateerde artikelen