Pompen of besparen

Foto: ANP

Goed nieuws voor onze portemonnee: de benzineprijs is vandaag tot het laagste niveau in vijf jaar gedaald. Eerder deze week deed de dieselprijs dit ook al. Consumentencollectief UnitedConsumers wijt de daling aan een verzadigde oliemarkt. Landen die afhankelijk zijn van hun olieinkomsten produceren te veel waardoor het verschil tussen de vraag en het aanbod kleiner is geworden en de prijs dus daalt. Het bedrijf berekent iedere dag de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs met de prijzen van de vijf grootste oliemaatschappijen.

Volgens een woordvoerder van UnitedConsumers betaalde consumenten in oktober 2012 nog: “zo’n 70 tot 85 euro voor een volle tank. Vandaag kan de tank worden gevuld voor 55 tot 69 euro. Daarmee bespaart de consument per tankbeurt ruim 15 euro aan de pomp”. De verwachting is dat de prijs zelfs nog verder kan gaan dalen! Het nieuwe jaar kan bijna niet beter beginnen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.