13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Pompen of besparen

Foto: ANP

Goed nieuws voor onze portemonnee: de benzineprijs is vandaag tot het laagste niveau in vijf jaar gedaald. Eerder deze week deed de dieselprijs dit ook al. Consumentencollectief UnitedConsumers wijt de daling aan een verzadigde oliemarkt. Landen die afhankelijk zijn van hun olieinkomsten produceren te veel waardoor het verschil tussen de vraag en het aanbod kleiner is geworden en de prijs dus daalt. Het bedrijf berekent iedere dag de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs met de prijzen van de vijf grootste oliemaatschappijen.

Volgens een woordvoerder van UnitedConsumers betaalde consumenten in oktober 2012 nog: “zo’n 70 tot 85 euro voor een volle tank. Vandaag kan de tank worden gevuld voor 55 tot 69 euro. Daarmee bespaart de consument per tankbeurt ruim 15 euro aan de pomp”. De verwachting is dat de prijs zelfs nog verder kan gaan dalen! Het nieuwe jaar kan bijna niet beter beginnen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen