Positief eerste kwartaal

De verkoopcijfers van gemotoriseerde tweewielers laten in de eerste drie maanden van 2012 verschillende ontwikkelingen zien. De verkoopaantallen van nieuwe motorfietsen stijgen licht, de verkoop van snorfietsen blijft nagenoeg op hetzelfde niveau en de bromfietsverkoop vertoont een flinke daling. Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

De motorfietsverkopen zijn in het eerste kwartaal van 2012 gestegen met 3,9 procent ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2011. Er werden 3.195 motorfietsen verkocht ten opzichte van 3.074 stuks in 2011.

Top 3 van best verkochte merken in het motorfietssegment in het eerste kwartaal 2012:
1. BMW (575 stuks, marktaandeel 18,0 %)
2. Honda (474 stuks, marktaandeel 14,8%)
3. Suzuki (362 stuks, marktaandeel 11,3%)
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?