Preview van de 1299 Panigale S Anniversario

Ter gelegenheid van de 90e verjaardag van het in Bologna gevestigde Ducati onthulden voormalig MotoGP wereldkampioen Casey Stoner en Ducati CEO Claudio Domenicali tijdens de World Ducati Week 2016 de nieuwste motor.

Dit werd gedaan om de tienduizenden Ducatisti die de WDW2016 bezochten te bedanken met een symbolisch cadeau. Een exclusieve motor voor een exclusief, goed geïnformeerd en veeleisend publiek. De motor komt in een gelimiteerde oplage van 500 motoren en beschikt over volledig nieuwe kleurstelling en technische eigenschappen. Inspiratie voor de kleuren van de 1299 Panigale S Anniversario’s werd gehaald uit de Ducati racemotoren. De witte, zwarte en Ducati rode kuipdelen vormen de perfecte aanvulling op de speciale gouden wielen. Andere onderscheidende kenmerken van de 1299 Panigale S Anniversario zijn onder meer de bovenste kroonplaat en het nieuwe balhoofd, beide in machinaal-van-massief aluminium legering.

De elektronica op de 1299 Panigale S Anniversario bevat de compleet nieuwe tractie en wheelie controle, wat neerkomt op een belangrijke evolutie van dergelijke systemen; vandaar de naam Ducati Traction Control (DTC) en Ducati Wheelie Control (DWC) EVO. Beide systemen optimaliseren de prestaties en actieve veiligheid op de Italiaanse Superbike.

De 1299 Panigale S Anniversario beschikt ook over Bosch Cornering ABS, die de prestaties en veiligheid garandeert, ongeacht de rijomstandigheden, plus Ducati Quick Shift (DQS) voor ultrasnel op- en terugschakelen op zowel het circuit als op de weg. Het twin-cilinder, 1285 cc, 205 pk Superquadro motorblok is uitgerust met Engine Brake Control (EBC), die de stabiliteit van het voertuig optimaliseert bij extreem aanremmen.

 Net als alle andere motoren in de Panigale familie, maakt de 1299 Panigale S Anniversario uitstekend gebruik van de monocoque frame technologie. De compacte, met verbeterde sterkte gegoten aluminium monocoque structuur is voorzien van de Superquadro motor als een gespannen onderdeel van het frame.

 

 

De 1299 Panigale S Anniversario zal, afhankelijk per land, vanaf half juli beschikbaar komen via het Ducati dealernetwerk en de verkoopprijs in Nederland is € 33.790.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?