Primeur: Honda Bulldog

Nu de halve wereld ineens oude motofietsen kaal maakt en voorziet van aluminium spatborden en noppenbanden voor die zo populaire streettracker stijl, is het niet vreemd dat ook de fabrikanten deze hype aangrijpen om iets nieuws neer te zetten.

Yamaha kwam met de XV950 en SR400 waarop we zelf onze lusten mogen botvieren, Honda is eigenwijs en bouwt alvast de volgende stap, de streettracker van morgen zeg maar.

De Bulldog is een conceptmodel dat volgende week voor het eerst aan het publiek getoond zal worden op de Tokyo Motorshow. gezien de vormgeving denk je in eerste instantie aan iets elektrisch maar uitlaat enzichtbaar onderblok laten je weten toch echt met een ouderwetse verbrandingsmotor van doen te hebben, een 400cc tweecilinder viertakt. En daarmee is meteen duidelijk dat deze motor vooral voor de Japanse markt bedoeld is, want alles boven 400cc is daar veel duurder in de verzekering.

De styling komt bekend voor van de Honda Zoomer, de industrieel vormgegeven scooter van Honda die je veel te weinig ziet rondrijden. Robuust en grappig eigenwijs. Het merk noemt de Bulldog een ‘Lovable Touring Partner’, waarmee de knuffelfactor wordt benadrukt. Een grappige, hippe en makkelijke gebruiksmotor met een laag zwaartepunt, een zithoogte van 730mm en 15 inch kleine, brede banden.

In compartimenten aan weerszijden van de tank zit bergruimte en zowel voor als achter zit een bagagerekje. Volgens Honda voor je kampeeruitrusting. De boodschap is duidelijk: de wereld verlangt naar basic en simpel motorrijden mag weer leuk zijn.

Geinig ding, we zijn benieuwd wat er uiteindelijk van overblijft.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?