zaterdag 24 februari 2024

Productie MV Agusta Rush 1000 start in juni

Alweer goed nieuws van MV Agusta! Nadat ze eerder bekend maakte dat het productieproces weer in gang getrokken is, melden ze nu dat ze in juni beginnen met het produceren van de Rush 1000. Waarschijnlijk zijn ze ook in juni, of misschien ergens in juli, klaar omdat er in totaal slechts 300 stuks gemaakt worden. Zelfs voor MV Agusta een waanzinnig laag aantal.

Met 208 pk moet deze bijzondere vier-in-lijn in ieder geval lekker van zijn plek kunnen komen. Met dank natuurlijk aan het uitgebreide elektronicapakket.

Met de Rush wil MV een klantengroep aanboren die geld over heeft. En wel van iets aparts houdt. Een typisch voorbeeld daarvan is het gesloten achterwiel. Het is een combinatie van een aluminium velg en een carbon afdekkap.

Het titanium uitlaatsysteem is geen voer voor discussie: dat smoelt briljant. Hetzelfde geldt voor de elektronische vering van Öhlins. Met een topsnelheid die boven de 300 km/u ligt en een drooggewicht van 186 kilo, kan dat veringpakket overigens flink aan de bak. En de gelukkige eigenaar ook…

O ja, helaas nog steeds geen woord over de prijs.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen