Protestrit tegen motorrijtuigenbelasting klassiekers

Op 1 januari 2014 is het echt zover, dan gaat de grens voor vrijstelling van motorrijtuigenbelasting naar 40 jaar. Tenminste, als de Eerste Kamer volgende week akkoord gaat. De Tweede Kamer is dat al, alle protesten vanuit de oldtimer- en automotive-organisaties ten spijt. Volgens de Motorrijders Actie Groep is één op de vier motoren in Nederland 25 jaar of ouder. We hebben het dan over 160.000 motorfietsen! Ruim 130.000 hiervan zijn vanwege de nieuwe regels de pineut.

Om te laten zien dat heel veel liefhebbers het absoluut niet eens zijn met de nieuwe regels, wordt maandag 16 december – aanstaande maandag – een protestrit naar Den Haag georganiseerd. Via Facebook kun je alles te weten komen over opstapplaatsen, vertrektijden en routes. Het protest is voor zowel bezitters van klassieke motoren als klassieke auto’s.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.