vrijdag 26 april 2024

Protestrit tegen motorrijtuigenbelasting klassiekers

Op 1 januari 2014 is het echt zover, dan gaat de grens voor vrijstelling van motorrijtuigenbelasting naar 40 jaar. Tenminste, als de Eerste Kamer volgende week akkoord gaat. De Tweede Kamer is dat al, alle protesten vanuit de oldtimer- en automotive-organisaties ten spijt. Volgens de Motorrijders Actie Groep is één op de vier motoren in Nederland 25 jaar of ouder. We hebben het dan over 160.000 motorfietsen! Ruim 130.000 hiervan zijn vanwege de nieuwe regels de pineut.

Om te laten zien dat heel veel liefhebbers het absoluut niet eens zijn met de nieuwe regels, wordt maandag 16 december – aanstaande maandag – een protestrit naar Den Haag georganiseerd. Via Facebook kun je alles te weten komen over opstapplaatsen, vertrektijden en routes. Het protest is voor zowel bezitters van klassieke motoren als klassieke auto’s.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen