zondag 19 mei 2024

Pure&Crafted en BMW Motorrad Days trekken ongeveer 17.000 bezoekers

De 20e editie van de BMW Motorrad Days op 2 en 3 juli 2022 was een daverend succes. De grootste BMW Motorrad meet-up ter wereld werd onmiddellijk voorafgegaan door het Pure&Crafted Festival (1 juli). Gedurende het hele weekend werden zo’n 17.000 bezoekers van over de hele wereld aangetrokken, wat voor een unieke sfeer zorgde op.

Fans met en zonder motor kwamen niet alleen uit Duitsland en de buurlanden, maar uit meer dan 40 landen in totaal. Terwijl bezoekers uit Italië en het Verenigd Koninkrijk zoals gebruikelijk goed vertegenwoordigd waren, trok de allereerste BMW Motorrad Days in Berlijn ook een aantal gasten uit de regio Berlijn-Brandenburg, Polen, Argentinië en een paar fans zelfs uit onder andere Zuid-Korea, Colombia en Zuid-Afrika.

Het Pure&Crafted Festival gaf op vrijdag 1 juli het startschot voor een geweldig motorweekend. Op initiatief van BMW Motorrad vond het festival voor de tweede keer plaats in de Sommergarten van de Messe Berlin. Het festival bood de gebruikelijke mix van muziek, motorcultuur en new-heritage lifestyle. Muzikale hoogtepunten werden verzorgd door de band Nothing But Thieves, de rockers van Altin Gün en The Vaccines uit Londen.

Het uitgebreide evenementenprogramma van de BMW Motorrad Days op zaterdag en zondag (2 en 3 juli) liet niets te wensen over. Een aantal stuntshows op straatmotoren en trial- en FMX-shows waren een vast onderdeel, net als de wall-of-death-rijders op het originele Motodrom – ’s werelds langst bestaande wall-of-death-show. Liefhebbers van customizing konden hun hart ophalen met omgebouwde motoren in de Wheels Area, terwijl liefhebbers van autosport de BMW Motorrad WorldSBK-rijders en de leden van het BMW Motorrad World Endurance Team in hun nopjes zagen.

Bovendien was het hele productassortiment beschikbaar voor rondritten door de charmante omgeving van Berlijn en Brandenburg. Ook werden eerste pogingen tot motorrijden zonder rijbewijs aangeboden, evenals Enduro-proeftrainingen. Ondertussen waren rondleidingen door de
BMW Motorrad productiefabriek een uniek hoogtepunt voor veel bezoekers: het was de eerste keer dat gasten van de BMW Motorrad Days een kijkje konden nemen bij de internationale motorfietsproductie. Naast de volledige BMW Motorrad productportefeuille waren er stands van meer dan 100 exposanten op het uitgebreide beurs- en expositieterrein. De Kids Area had de jeugd veel te bieden: talrijke spannende spelletjes en een speciaal opgezet Kids Bike Course zorgden voor enthousiasme bij de motorrijders van morgen.

Nieuw in het programma was de vertrouwde General Store van Pure&Crafted met tal van andere exposanten uit de lifestyle-sector, evenals “The House of Machines” bar met de Marshall Live Music Stage. Over muziek gesproken: de headliners ‘The Darkness’ zorgden voor een feestelijke sfeer, terwijl Nestor, Gen and the Degenerates en Gallus de bezoekers echt op gang brachten.

De BMW Motorrad Days worden al lang beschouwd als een traditioneel evenement en nemen een vaste plaats in op de kalender van veel motorrijders. Het evenement vond voor het eerst plaats in 2001 in Seefeld, Oostenrijk, waarna het 18 keer achter elkaar werd gehouden in Garmisch-Partenkirchen. Het werd in 2020 en 2021 afgelast wegens de wereldwijde pandemie.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen