donderdag 18 april 2024

QJ Motor introduceert de QJ Motor SRV 700 middengewicht cruiser

QJ Motor, een merk van de Qianjiang groep, betrad de Europese markt in 2022 met een line-up gecentreerd op drie roadster-modellen. Maar de Chinese fabrikant beschikt over veel extra middelen die de verscheidenheid in Europa kunnen vergroten, zoals we zagen in Milaan. Daar arriveerde QJ Motor met meer dan 30 verschillende machines.

Samen met de SVT 650X adventure V-twin onthulde QJ Motor ook de SRV 700 cruiser, die ook in een 550 cc wordt aangeboden. De lijn van de motorfiets, die zich uitstrekt van de horizontale led-koplamp aan de voorzijde tot het ontwerp van de achterzijde, is duidelijk geïnspireerd op de Harley-Davidson Fat Bob. Interessant is dat de Chinese firma, ondanks dat het een cruiser is, de paralleltwin van de SRK 700 naked verkoos boven de nieuwe V-twin. Het is een 698cc-blok met een maximaal vermogen van 73 pk. De motor heeft een meervoudige platenkoppeling, elektronische injectie, vloeistofkoeling en een zesversnellingsbak.

QJ Motor komt met elektrische sportmotor voor startende motorrijders

Als het om cruisers gaat, is de basis van de SRV 700 vrij conventioneel. Een naar rechts verschoven achterschokdemper en een omgekeerde voorvork met relatief ontspannen geometrie zijn beide op het stalen buizenframe gemonteerd. De 16-inch lichtmetalen achtspaaks wielen zijn voorzien van stevige 130/90- en 150/80 CST-banden. Het remsysteem bestaat uit twee 320 mm remschijven voor met radiale remklauwen met 4 zuigers en een enkele schijfrem achter. Met een inhoud van 16 liter levert de tank een aanzienlijke actieradius tussen twee tankbeurten.

De rest van de uitrusting, waaronder het gestikte zadel, de complete led-verlichting, de kleine ronde lcd-meter en het rechte stuur met spiegels aan het stuur, is behoorlijk high-end. Het is nog niet bekend of en tegen welke prijs QJ Motor zijn SRV 700 naar Europa zal exporteren. Maar als en wanneer dat gebeurt, zal hij ongetwijfeld gunstig concurreren met de Kawasaki Vulcan S en de Honda CMX500 Rebel.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen