QJ Motor onthult SRT 750 Adventure Tourer

De Chinese motorfabrikant QJ Motor heeft de langverwachte SRT 750 Adventure Tourer in eigen land onthuld. De verwachting is dat hij op de internationale markten wordt omgedoopt tot de Benelli TRK 800.

De SRT 750 is verkrijgbaar in twee varianten: straat of allroad. De motor haalt z’n vermogen uit een vloeistofgekoelde 745cc paralleltwin.

De QJ SRT 750 heeft een off-roadvriendelijk ontwerp, met een gedeeld zadel, hellende brandstoftank en een hoge transparante ruit. Er zit een 7” TFT-kleurendashboard en een volledig LED-verlichtingsinstallatie.

De weguitvoering heeft 17” lichtmetalen velgen voor en achter, terwijl het off-roadmodel een 19” gespaakt voorwiel en een 17” gespaakt achterwiel heeft.

Vermogen en prestaties

De QJ SRT 750 haalt zijn vermogen uit een Benelli Leoncino vloeistofgekoelde 800cc, paralleltwin die gekoppeld is aan 6-versnellingsbak. Het blok levert 80,3 pk bij 9.000 tpm en 67 Nm bij 6.500 tpm. Voor en achter heeft de QJ SRT 750 schijfremmen met ABS. Wa de vering betreft: omgekeerde telescoop aan de voorzijde en een monoschokdemper aan de achterzijde.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?