woensdag 8 februari 2023

QJ Motor onthult SRT 750 Adventure Tourer

De Chinese motorfabrikant QJ Motor heeft de langverwachte SRT 750 Adventure Tourer in eigen land onthuld. De verwachting is dat hij op de internationale markten wordt omgedoopt tot de Benelli TRK 800.

De SRT 750 is verkrijgbaar in twee varianten: straat of allroad. De motor haalt z’n vermogen uit een vloeistofgekoelde 745cc paralleltwin.

De QJ SRT 750 heeft een off-roadvriendelijk ontwerp, met een gedeeld zadel, hellende brandstoftank en een hoge transparante ruit. Er zit een 7” TFT-kleurendashboard en een volledig LED-verlichtingsinstallatie.

De weguitvoering heeft 17” lichtmetalen velgen voor en achter, terwijl het off-roadmodel een 19” gespaakt voorwiel en een 17” gespaakt achterwiel heeft.

Vermogen en prestaties

De QJ SRT 750 haalt zijn vermogen uit een Benelli Leoncino vloeistofgekoelde 800cc, paralleltwin die gekoppeld is aan 6-versnellingsbak. Het blok levert 80,3 pk bij 9.000 tpm en 67 Nm bij 6.500 tpm. Voor en achter heeft de QJ SRT 750 schijfremmen met ABS. Wa de vering betreft: omgekeerde telescoop aan de voorzijde en een monoschokdemper aan de achterzijde.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen