22.3 C
Nederland
vrijdag 20 mei 2022

Racepaviljoen op MOTORbeurs Utrecht

Op het nieuwe Racepaviljoen in hal 8 van MOTORbeurs Utrecht kunnen jeugdige en volwassen beursbezoekers kennismaken met de racesport. Succesvolle coureurs laten hun gezicht zien en organisatoren van wedstrijden geven alle gewenste informatie. Verder mogen sportieve motorrijders zich uitleven op de racesimulator, kunnen spectaculaire racemotoren worden bewonderd en, voor velen niet onbelangrijk: stijlvolle racebabes. Ook het terras is helemaal in racesfeer. Het paviljoen wordt gestalte gegeven door TT Circuit Assen, Damen Leathers en Arie Molenaar Motors.

Bij TT Circuit Assen pronken een originele Yamaha Classic racer van het team van Ferry Brouwer en de Honda CBR600RR van Michael van der Mark. Van der Mark rijdt bij het WK Supersport in het team Pata Honda Ten Kate en is ten tijde van de beurs in Australië voor de eerste race van het seizoen. De regerend Nederlands kampioen Superbike Danny de Boer is wel van de partij en is een van de rijders die op het podium worden geïnterviewd. Ook onder anderen Bryan Schouten komt aan het woord. Schouten sleepte vorig jaar de ONK titel bij de 125 cc in de wacht.

Bij de stand van TT Circuit Assen worden de liefhebbers van fotografie uitgedaagd hun creativiteit te laten zien tijdens een wel heel bijzondere fotowedstrijd. Zij kunnen de bekende Bavaria Babes in een elegante, stijlvolle dan wel ludieke pose op de plaat zetten en deze vervolgens op de eigen  Facebook-pagina plaatsen. De maker van de foto met de meeste ‘likes’ wordt beloond met twee toegangskaarten voor de komende TT. In de racesimulator kan de op snelheid beluste motorrijder zich bewijzen in wedstrijden met bezoekers en bekende coureurs. Voor degene met de snelste tijd ligt ook hier een mooie prijs te wachten.

Arie Molenaar Motors heeft nagenoeg alle organisatoren bijeengebracht van races voor de jongste liefhebbers. De Cups zijn broedplaatsen voor aanstormend motortalent. De jeugd kan zich over alle ins en outs laten informeren bij RAP Holland (vanaf 6 jaar), RACE Kids (6-10 jaar), SOBW (vanaf 10 jaar), Molenaar NSF100 (10-14 jaar) en Ten Kate Moriwaki 250 (12-22 jaar). Ook de Yamaha R125 Cup heeft als doelstelling rijders al op een jonge leeftijd, met een ‘volwassen’ machine, ervaring op te laten doen in een zeer competitieve omgeving. Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang tot MOTORbeurs Utrecht.

Deelnemers in het Racepaviljoen die zich richten op het volwassen publiek zijn Classic Racing Team CRT Holland, de 3D Cup en de Motorsportlifestyle Club. Bij Damen Leathers kun je live zien hoe een racepak gemaakt wordt.

Voor meer informatie, openingstijden en kaartjes met korting zie www.motorbeursutrecht.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen