TomTom introduceert nieuwe Rider

TomTom heeft de nieuwe Rider geïntroduceerd, een navigatiesysteem speciaal voor motorrijders. “Met de TomTom Rider kunnen motorrijders niet alleen kiezen waar ze heen willen gaan, maar, nog belangrijker, ook hoe ze daar willen komen,” vertelt Corinne Vigreux, Managing Director van TomTom Consumer. ”We hebben geluisterd naar de feedback die we hebben ontvangen, en daarmee een navigatiesysteem ontworpen dat op maat is gemaakt voor de manier waarop zij willen rijden. Uit ons onderzoek is gebleken dat de overgrote meerderheid van alle motorrijders hun motor recreatief gebruiken, en dat vele van hen actief op zoek zijn naar de mooiste en meest uitdagende routes. Dankzij de TomTom Rider kunnen motorrijders over de mooiste routes ter wereld toeren.”

Bovendien bevat de TomTom Rider een functie waarmee audio-instructies direct naar de helm van de gebruiker worden gestuurd via Bluetooth. Daarnaast introduceert TomTom met dit apparaat een nieuw handschoen-vriendelijk scherm van 4.3”, dat direct reageert op iedere aanraking. Het scherm is ontworpen voor gebruik onder alle weersomstandigheden, waaronder regen en fel zonlicht. Bij het navigatiesysteem hoort ook een dock, dat tevens werkt als oplader, waarmee het apparaat automatisch wordt ingeschakeld als het contact wordt omgedraaid.

Belangrijkste functies TomTom Rider:
Kronkelroutes
Met de Kronkelroute functie kunnen motorrijders de route selecteren met de meeste bochten.

Upload Routes and Go
Dankzij de Upload Routes and Go functie kunnen motorrijders hun favoriete route, die ze online hebben gevonden, direct uploaden naar hun TomTom Rider. Deze routes kunnen via Bluetooth gedeeld worden met andere motorrijders.

PC Route Management via Tyre
Na het downloaden van de interactieve software van Tyre kunnen gebruikers routes op een PC zoeken, ontwerpen en bewerken, voordat ze de routes uploaden naar hun TomTom Rider. Ook deze routes kunnen vervolgens gedeeld worden met vrienden.

Gratis Lifetime Maps
TomTom Rider bevat gratis Lifetime Maps. Gedurende het hele gebruiksleven van het product kunnen gebruikers ieder jaar minstens vier volledige kaartupdates downloaden. Deze updates bevatten alle aanpassingen aan het wegennet, adressen en nuttige plaatsen.

Map Share
Gebruikers profiteren van de gratis dagelijkse kaartaanpassingen van de TomTom Map Share community. Deze aanpassingen bestaan uit dynamische veranderingen als nieuwe snelheidslimieten en geblokkeerde wegen. Dankzij Map Share kunnen vertragingen en omleidingen worden vermeden.

IQ Routes
TomTom’s IQ Routes gebruikt de daadwerkelijke reistijden die door miljoenen gebruikers op iedere weg worden gedeeld, waardoor de optimale route en aankomsttijd kan worden vastgesteld.

De TomTom Rider is vanaf eind februari onder andere bij de motorspeciaalzaak verkrijgbaar voor € 399,95. Kijk voor meer informatie over de aanvullende accessoires op www.tomtom.com/rider.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.