maandag 11 december 2023

Randy Mamola gaat racen op IndianxWorkhorse Scout Bobber…

Een recept met drie ingrediënten dat iedereen zal bevallen. Neem een moderne motor, zet er een vuilnisbak op, ga er mee naar het circuit en laat Grand Prix-legende Randy Mamola er mee racen.

Op de IndianxWorkhorse Scout Bobber dus. Zoals de naam al aangeeft, is het een samenwerking tussen Indian Motorcycle en Workhorse Speedshop. Beide memoreren hiermee dat de Indian Scout 100 jaar geleden werd geïntroduceerd. De motor met de naam Appaloosa zal racen op de komende Sultans of Sprint Series. Met Randy Mamola dus aan het stuur. De custom begon ooit als een gewone Indian Scout Bobber. Daarvan werd de achterbrug afgehakt en ingeruild voor een langere. Rond wat er toen nog stond, werd een enorme vuilnisbak als stroomlijn gehangen.

Mooie onderdelen

Andere interessante zaken om bij stil te staan: de gewijzigde brandstoftank. Die is smaller gemaakt zonder de originele vorm aan te tasten. De tank bevat nu slechts 2,5 liter brandstof. Da’s genoeg voor een snelle dragrace. De extra lange swingarm is gekoppeld aan Öhlins-veringsonerdelen, met STX 36 piggyback achterschokdempers en Retro 43-vorken. Dankzij een Akrapovič-uitlaat, een race-ECU, Power Commander, directe inlaat en een kleine NOS, zet de Indian Scout 130 pk op het achterwiel. Om die vermogenstoename te verweken, is de riemaandrijving ingeruild voor een ketting. Ook is er een quickshifter geïnstalleerd om tijdens de race snel te kunnen schakelen. Het remsysteem van Beringer rondt het pakket af, met vier schijven in totaal. Dit helpt om van de IndianxWorkhorse Appaloosa een behoorlijk unieke motorfiets te maken. En met Mamola aan boord mag je verwachten dat de motor vrij snel zal zijn.

Mamola heeft er zin in

‘Ik ben altijd al een grote fan geweest van Indian Motorcycle. Ik kijk dan ook echt uit om te racen met deze geweldige creatie,’ zegt Randy Mamola. ‘Het is geweldig om deel uit te maken van dit project. Vooral vanwege de 100ste verjaardag van de Scout. Nu de Sultans of Sprint zo’n unieke serie is, wordt het uitermate plezierig om de sfeer te snuiven, mensen te ontmoeten en voor hen een show neer te zetten.’

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen