Randy Mamola gaat racen op IndianxWorkhorse Scout Bobber…

Een recept met drie ingrediënten dat iedereen zal bevallen. Neem een moderne motor, zet er een vuilnisbak op, ga er mee naar het circuit en laat Grand Prix-legende Randy Mamola er mee racen.

Op de IndianxWorkhorse Scout Bobber dus. Zoals de naam al aangeeft, is het een samenwerking tussen Indian Motorcycle en Workhorse Speedshop. Beide memoreren hiermee dat de Indian Scout 100 jaar geleden werd geïntroduceerd. De motor met de naam Appaloosa zal racen op de komende Sultans of Sprint Series. Met Randy Mamola dus aan het stuur. De custom begon ooit als een gewone Indian Scout Bobber. Daarvan werd de achterbrug afgehakt en ingeruild voor een langere. Rond wat er toen nog stond, werd een enorme vuilnisbak als stroomlijn gehangen.

Mooie onderdelen

Andere interessante zaken om bij stil te staan: de gewijzigde brandstoftank. Die is smaller gemaakt zonder de originele vorm aan te tasten. De tank bevat nu slechts 2,5 liter brandstof. Da’s genoeg voor een snelle dragrace. De extra lange swingarm is gekoppeld aan Öhlins-veringsonerdelen, met STX 36 piggyback achterschokdempers en Retro 43-vorken. Dankzij een Akrapovič-uitlaat, een race-ECU, Power Commander, directe inlaat en een kleine NOS, zet de Indian Scout 130 pk op het achterwiel. Om die vermogenstoename te verweken, is de riemaandrijving ingeruild voor een ketting. Ook is er een quickshifter geïnstalleerd om tijdens de race snel te kunnen schakelen. Het remsysteem van Beringer rondt het pakket af, met vier schijven in totaal. Dit helpt om van de IndianxWorkhorse Appaloosa een behoorlijk unieke motorfiets te maken. En met Mamola aan boord mag je verwachten dat de motor vrij snel zal zijn.

Mamola heeft er zin in

‘Ik ben altijd al een grote fan geweest van Indian Motorcycle. Ik kijk dan ook echt uit om te racen met deze geweldige creatie,’ zegt Randy Mamola. ‘Het is geweldig om deel uit te maken van dit project. Vooral vanwege de 100ste verjaardag van de Scout. Nu de Sultans of Sprint zo’n unieke serie is, wordt het uitermate plezierig om de sfeer te snuiven, mensen te ontmoeten en voor hen een show neer te zetten.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?