dinsdag 16 juli 2024

Rea- en Lowes-Kawasaki in retrokleuren geveild op eBay

Het Kawasaki Racing-team bracht vorig jaar tijdens het World Superbike-weekend in Argentinië twee ZX-10RR’s uit in retrokleuren: zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea reed een limoengroen kleurenschema met het oude Kawasaki blauw-witte logo als eerbetoon aan de ZXR 750 H2 die in 1990 furore maakte. Zijn teamgenoot Alex Lowes reed een zwart-oranje-rode motor die doet denken aan de GPz900R uit de film Top Gun uit 1986.

Hoewel de resultaten van die race niet uitmuntend waren (twee tweede plaatsen, en een derde in de Superpole Race voor Rea; een vierde en een negende in de Superpole Race voor Lowes) ontving Kawasaki veel verzoeken om een lijn van soortgelijke motorfietsen in een beperkte serie te produceren. Het is niet bekend of het verzoek zal worden ingewilligd, maar ondertussen heeft het Provec Racing team – het Spaanse team dat de Kawasaki fabrieksmotoren in het wereldkampioenschap uitbaat – twee ZX-10RR wegmotoren in die kleuren geproduceerd en ze op eBay geveild.

WK IJsspeedway: Bestemming Heerenveen

Het complete pakket omvatte leren pakken die door RST en Alpinestars waren gemaakt in de kleuren van de motorfietsen en de kans om ze persoonlijk op het circuit van Catalunya te laten afleveren door Rea en Lowes zelf, samen met 30 minuten op het circuit met een van de rijders.

Als je gekieteld wordt door een bod te proberen, dan hoef je verder geen actie meer te ondernemen, behalve krabben. Een onbekende – natuurlijk – vermogende liefhebber heeft ze met een bod van 70.000 euro allebei mee naar huis genomen. Kan hij nu genieten van een vol uur op het circuit met de twee fabrieksrijders…

Degenen die met lege handen achterbleven, mogen hopen dat Kawasaki, gezien het succes van het initiatief, zal worden overgehaald om de beroemde speciale serie te maken.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen