‘Record’ op Africa Twin

Foto: Honda

Blij dat ze zijn! Een team van vijf mensen heeft op vier nieuwe Honda Africa Twins een hoogterecord gezet voor een tweecilinder motorfiets. Onder leiding van endurorijder Fabio Mossini kwam het gezelschap op 5,965 meter boven zeeniveau tot ze moesten stoppen vanwege een pak sneeuw van twee meter. Toneel van de recordpoging was de Atacama woestijn in het noorden van Chili. Daar ligt ‘s werelds hoogste actieve vulkaan – de Ojos del Salado – in het Andesgebergte. Het hoogste punt van de vulkaan ligt op 6887 en is door zijn begaanbaarheid daarom populair voor recordpogingen. Het is dan ook hier dat het officiële Guinnes hoogterecord voor motoren werd gezet. De Chileen Gianfranco Bianchi zette die in 2015 op zijn naam door op zijn Suzuki RMZ 450 tot 6,471 meter en twee centimeter te rijden. Ietsje hoger dan de Honda-rijders dus!

Al met al is het toch nog een flinke prestatie. Op zo’n hoogte hebben zowel motor als rijder het zwaar vanwege de geringe luchtdichtheid. De motor stikt en houdt nog maar een paar pk’s over, de rijder heeft kans op hoogteziekte en is snel moe. Vandaar ook dat het team in fases de beklimming heeft gedaan. In totaal hebben ze vijf dagen moeten acclimatiseren om in goede gezondheid omhoog te rijden.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.