Remmen steeds intelligenter

De nieuwe generatie ABS van Bosch heeft een aantal nieuwe functies. Zo is er een ABS off-roadcontrole functie voor alle terreinen, die speciaal is ontwikkeld voor losse ondergrond. De Offroadbesturing heeft aangepaste slipwaarden en andere parameters voor het verkrijgen van betere remprestaties op ruw terrein. Het systeem laat meer slip toe tussen de banden en het rijoppervlak dan ABS die ontworpen is voor weggebruik. Naast ABS off-roadcontrole is tractiecontrole voor zowel off- als on-road een nieuwe functie, wat ervoor moet zorgen dat het voorwiel niet omhoog komt en het achterwiel niet spint. ‘De tractiecontrole van Bosch zorgt voor ondersteuning op asfalt en nu voor het eerst ook op ruw terrein’ zegt Fevzi Yildrim, general manager voor motorveiligheidssystemen bij Bosch.

In 2013 zijn voor het eerst beide functies op de 1190 Adventure en de 1190 Adventure R van KTM beschikbaar.
 
Foto: Bosch
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.