donderdag 25 april 2024

Remmen steeds intelligenter

De nieuwe generatie ABS van Bosch heeft een aantal nieuwe functies. Zo is er een ABS off-roadcontrole functie voor alle terreinen, die speciaal is ontwikkeld voor losse ondergrond. De Offroadbesturing heeft aangepaste slipwaarden en andere parameters voor het verkrijgen van betere remprestaties op ruw terrein. Het systeem laat meer slip toe tussen de banden en het rijoppervlak dan ABS die ontworpen is voor weggebruik. Naast ABS off-roadcontrole is tractiecontrole voor zowel off- als on-road een nieuwe functie, wat ervoor moet zorgen dat het voorwiel niet omhoog komt en het achterwiel niet spint. ‘De tractiecontrole van Bosch zorgt voor ondersteuning op asfalt en nu voor het eerst ook op ruw terrein’ zegt Fevzi Yildrim, general manager voor motorveiligheidssystemen bij Bosch.

In 2013 zijn voor het eerst beide functies op de 1190 Adventure en de 1190 Adventure R van KTM beschikbaar.
 
Foto: Bosch
 
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen