Despres wint Marocco Rally

De Marocco Rally is gewonnen door KTM-rijder Cyril Despres. Hoewel Despres onder druk stond van Joan Barreda hield de Fransman stand in de laatste etappe. Helder Rodrgiues, eerder in de rally getroffen door mechanische pech, wist de zesde etappe te winnen. Daarmee laat hij zien dat de Honda klaar is voor de Dakar. Frans Verhoeven werd achtste tijdens de laatste etappe en verloor tijd op Chaleco Lopez, die met een zevende tijd over de finish kwam. In het eindklassement is Verhoeven geëindigd op een vierde plek. Het mislopen van de derde plek zag hij niet als een groot verlies, want het was voor hem de eerste wedstrijd sinds zijn Dakar van 2012 en moest daardoor wennen aan het hoge ritme en zijn nieuwe machine. Henk Knuiman eindigde de laatste etappe als 23ste. In het algemeen klassement werd hij 31ste. Beste Nederlander na Verhoeven werd nu Jan van Gerven op een keurige 22ste positie. Ook Sjaak Martens (24ste), Marco van Geel (25ste) en Melchior van Heertum (28ste) wisten voor de verwachte tweede Nederlander Knuiman te eindigde.

Foto: KTM
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.