zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rheden presenteert visie op Posbank

Het is te druk op de Posbank ordeelt de gemeente Rheden, binnen wiens grenzen de bosroute grotendeels loopt. Zo druk zelfs, dat er nagedacht moet worden over oplossingen om de verkeersveiligheid te kunnen garanderen. Hun idee daarvoor? Een afsluiting van de weg voor alle gemotoriseerde voertuigen. Eerder al schreven we over dat idee waarbij de Posbank permanent op slot zou gaan. 

Bezwaar
Eind van dit jaar wil de gemeente een concreet plan hebben liggen om de overvolle weg door het natuurgebied sterk te ontlasten. Om dat te kunnen doen werd er vandaag een ontwerpomgevingsvisie voor het buitengebied gepresenteerd. Daarin zien we duidelijk een groot kruis staan op de Beekhuizerweg, de slingerende route door de bossen die menigeen kent als het ‘rondje Posbank’. Vanaf vandaag kan er bezwaar gemaakt worden tegen de ontwerpvisie. Tot 8 mei kan dat, zelfs als je niet in de gemeente woont. Met die bezwaren zal het college van Burgemeester en Wethouders vervolgens aan de slag gaan om de visie aan te passen. Op dat punt zal het college de visie aan de gemeenteraad voorleggen die zich er vervolgens over zullen buigen. ook dan is er nog een inspraakronde voor externe partijen.

Raad van State
Is er dan nog steeds sprake van een afsluiting van de Beekhuizerweg dan zal er een verkeersbesluit genomen moeten worden waarbij ook nog een inspraakronde is. Gaat het feestje dan nog steeds door dan kan er als nog bezwaar gemaakt worden bij de Raad van State. Een permanente aflsuiting van de door motorrijders geliefde route is dus mogelijk, maar nog erg ver weg.

Tegen Omroep Gelderland liet wethouder Haverkamp van de gemeente Rheden overigens al wel doorschermeren dat er nog goed nagedacht moet worden over een permanente blokkade of een aflsuiting die slechts een aantal dagen per week zou moeten gaan gelden.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen