donderdag 22 februari 2024

Ride To Work Day alleen voor ‘99% motorrijder’!

Maandag 15 juni is het weer Ride To Work Day. Deze dag is vooral in de Angelsaksische landen uitgegroeid tot een fenomeen. In Nederland komt ‘De Dag’ niet zo van de grond, ondanks initiatieven van motororganisaties en -media. Dat is jammer, want vooral dit jaar is de noodzaak om motoren (en scooters) positief onder de aandacht te brengen groter dan ooit.

Wie het nieuws van de afgelopen maand een beetje heeft gevolgd, weet dat ‘we’ er in de media niet echt lekker op stonden. De enkeling met de lawaaipijp leek wel de norm voor alle motorrijders. Dus werden in Nederland en in Europa wegen afgesloten waar juist motorrijders graag rijden. En daar is 99% van de motorrijders niet blij mee.

De 28e Ride To Work Day is een pracht gelegenheid om te laten zien dat het merendeel van ons geen aso is. Daar bedoelen we motorrijders mee die denken dat heel Nederland zich overal én altijd verheugd op motorherrie. Motorrijders die de meest elementaire verkeersregels aan hun laars lappen vallen wat ons betreft ook in deze groep.

Op maandag 15 juni laat je zien dat je een 99% motorrijder bent door op je motor naar het werk te rijden.  

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

3 Reacties

  1. Mijn Ride to Work 2020 is welgeteld 5 meter afstand tussen de slaapkamer en de studeerkamer. Ik heb de motor al wel eens in de woonkamer gezet maar of ik hem ook de 2e verdieping op krijg? Ik laat het je maandag weten.

  2. Niet alleen maandag de 15e juni rijd ik op de motor mijn woon-werkverkeer. Dat doe ik (bijna) elke werkdag, zolang er geen pekel ligt. En ik mag 30km enkele reis. Ik ben één van die gelukkigen die niet vanuit huis kan werken, omdat dat niet realiseerbaar is.

  3. Ik zou best willen maar tsja. Op dit moment is mijn afstand tot het werk niet zo heel ver…
    Toevallig morgen wel weer op en neer voor werk en dat zal idd wel met de motor zijn.
    Dus de 28ste editie zal dan niet zo heel druk zijn, denk ik. Aangezien de meeste die thuis kunnen werken, nog steeds thuis zijn.

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen