Ride To Work Day: nog één week!

Volgende week maandag is Ride To Work Day, het begin van Ride To Work Week. Het een volgt logischerwijs het ander, want wat klein begon met een enkele dag verdient nu een gehele week. Maar waarom doen we het eigenlijk?

Ride To Work is een organisatie die sinds 2000 actief mensen aanspoort de motor te pakken op de derde maandag van juni, wanneer het qua weer en temperatuur voor iedereen te behappen is en aangezien maandag statisch gezien een relatief verkeersluwe dag is, is dat ook mooi meegenomen.

De organisatie begon met die ene dag, maar Ride To Work support inmiddels actief de Ride To Work Week, waarin wij als motorrijders ons een week lang actief in het verkeer laten zien. Om vijf reden:

 1. Om de politiek en het algemeen publiek te laten zien dat we met velen zijn;

 2. Om te laten zien dat motorrijders zich in alle beroepen en lagen van de bevolking bevinden;

 3. Om aan te tonen dat het gebruik van motoren het verkeer en parkeerplaatsen ontlast;

 4. Om te laten zien dat de motor zowel een hobbyvoertuig alsmede een transportmiddel is;

 5. Om aan te tonen dat motorrijden een sociale bezigheid is.

Kort om, als wij als motorrijders tezamen laten zien dat we er zijn, we niet tot last zijn – integendeel zelfs! – en dat we wellicht ook nog het fileprobleem een klein beetje op kunnen lossen, dan zaaien we heel veel goodwill.

Dus, jij doet volgende week  ook mee toch?

Foto: Ride To Work

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.