woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ride To Work Day: nog één week!

Volgende week maandag is Ride To Work Day, het begin van Ride To Work Week. Het een volgt logischerwijs het ander, want wat klein begon met een enkele dag verdient nu een gehele week. Maar waarom doen we het eigenlijk?

Ride To Work is een organisatie die sinds 2000 actief mensen aanspoort de motor te pakken op de derde maandag van juni, wanneer het qua weer en temperatuur voor iedereen te behappen is en aangezien maandag statisch gezien een relatief verkeersluwe dag is, is dat ook mooi meegenomen.

De organisatie begon met die ene dag, maar Ride To Work support inmiddels actief de Ride To Work Week, waarin wij als motorrijders ons een week lang actief in het verkeer laten zien. Om vijf reden:

 1. Om de politiek en het algemeen publiek te laten zien dat we met velen zijn;

 2. Om te laten zien dat motorrijders zich in alle beroepen en lagen van de bevolking bevinden;

 3. Om aan te tonen dat het gebruik van motoren het verkeer en parkeerplaatsen ontlast;

 4. Om te laten zien dat de motor zowel een hobbyvoertuig alsmede een transportmiddel is;

 5. Om aan te tonen dat motorrijden een sociale bezigheid is.

Kort om, als wij als motorrijders tezamen laten zien dat we er zijn, we niet tot last zijn – integendeel zelfs! – en dat we wellicht ook nog het fileprobleem een klein beetje op kunnen lossen, dan zaaien we heel veel goodwill.

Dus, jij doet volgende week  ook mee toch?

Foto: Ride To Work

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen