woensdag 28 februari 2024

Nieuwe Rieju Aventura 500: 1.000 km-allroadbike

Rieju brengt een nieuwe allroad uit. De Aventura 500 moet mensen in staat stellen om gemakkelijk duizenden kilometers af te leggen, onder verschillende omstandigheden.

De nieuwe adv-bike is geschikt voor het A2 rijbewijs, omdat hij 500cc en 47pk bezit. Die 500cc 4-takt tweecilinder motor is gekoppeld aan een 6-versnellingsbak. Vooral zijn gewicht springt daarentegen direct in het oog: de motor weegt 190 kg droog. Verder heeft hij voor offroadrijden draaibare voetsteunen en 21 en 18 inch tubeless banden.

Suzuki presenteert gloednieuwe Suzuki V-Strom 800

Aan de voorkant heeft de nieuwe Aventura een verstelbare upside-down voorvork, evenals een stuurdemper. Aan de achterkant, op een aluminium achterbrug met linksysteem, is een progressieve monoshock gemonteerd. Deze is volledig instelbaar in uitgaande demping en compressie, wat meer grip biedt.  Wat de remmen betreft, heeft de nieuwe Aventura een ABS-systeem voor en achter (met een uit schakelbaar voor offroad gebruik). Met een dubbele zwevende schijf met een diameter van 298mm en een remklauw met dubbele zuiger aan de voorkant en een zwevende schijf van 240mm met remklauw met enkele zuiger aan de achterkant.

Wat afmetingen betreft is de Rieju gekenmerkt door een wielbasis van 1.440mm, een lengte van 2.200mm en een maximale breedte van 860mm. Zijn hoogte ligt tussen de 840 en 850mm, maar dat is afhankelijk van de voorspanning. Rieju heeft, om de offroad-capaciteiten nog verder te vergroten, gekozen voor twee onafhankelijke en selecteerbare brandstoftanks. Die geven de motor namelijk een totale tankinhoud van 40 liter benzine (20 liter per tank). Daardoor komt de totale tankinhoud van de fiets op een goeie 1.000 km uit.  

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen