Rijbewijs kwijt bij 70 km/u in woonwijk

Een meerderheid in de Tweede Kamer is het zat dat snelheidsduivels er nu nog veel te gemakkelijk van afkomen als ze flink te hard jagen in zones waar maximaal 30 kilometer per uur gereden mag worden. Kamerlid Slob van de ChristenUnie heeft daarom voorgesteld om hardere straffen uit te delen.

“Bestuurders raken pas hun rijbewijs kwijt als ze harder rijden dan 80 kilometer per uur. Daar kan wel 10 kilometer van af. Wie harder rijdt dan 70, kan voortaan de bus nemen.” Het voorstel van Slob oogst bijval. VVD’er Aptroot vindt dat de lat in 30 kilometerzones al bij 60 kilometer per uur mag liggen. Ook de PvdA is positief. “Kinderrijke wijken moeten worden beschermd”, stelt Kamerlid Dijksma.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.