donderdag 23 mei 2024

Rijbewijs kwijt bij 70 km/u in woonwijk

Een meerderheid in de Tweede Kamer is het zat dat snelheidsduivels er nu nog veel te gemakkelijk van afkomen als ze flink te hard jagen in zones waar maximaal 30 kilometer per uur gereden mag worden. Kamerlid Slob van de ChristenUnie heeft daarom voorgesteld om hardere straffen uit te delen.

“Bestuurders raken pas hun rijbewijs kwijt als ze harder rijden dan 80 kilometer per uur. Daar kan wel 10 kilometer van af. Wie harder rijdt dan 70, kan voortaan de bus nemen.” Het voorstel van Slob oogst bijval. VVD’er Aptroot vindt dat de lat in 30 kilometerzones al bij 60 kilometer per uur mag liggen. Ook de PvdA is positief. “Kinderrijke wijken moeten worden beschermd”, stelt Kamerlid Dijksma.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen