vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Thuisrace vol verwachtingen

De uitstekende vierde plaats van Luis Salom op Silverstone, twee weken geleden, schept hoge verwachtingen voor de Spanjaard in de thuisrace van zijn team. In Engeland bewees Salom zowel in droge als natte omstandigheden snel te zijn. “De omstandigheden maken mij niets uit”, zegt Salom. “Natuurlijk rij ik liever niet in de regen, maar als het moet, is het geen probleem. Zeker niet in Assen, waar de grip doorgaans goed is.”

Voor Roelof Waninge, de eigenaar van het RW Racing GP-team, is de TT zeer speciaal. “Het is zo ongeveer in mijn achtertuin”, vertelt de ondernemer uit Dwingeloo. “ We hebben veel gasten deze week en we rijden deze Grand Prix in de kleuren van TVM. Natuurlijk willen we dan een goed figuur slaan.”

Toch is er, ondanks de verwachtingen, geen extra druk. Voor Salom niet, voor Waninge niet en voor het team niet. “We willen het gewoon goed doen”, zegt Waninge. “Het grote voordeel is dat onze chef-monteur Hans Spaan iedere centimeter op Assen kent. Dat is met de afstelling van de vering en de versnellingsbak een pre. Met die kennis, en de extra onderdelen die we hebben, kan Hans meer risico’s nemen.”

Salom wil graag zijn vierde plaats van Silverstone minimaal evenaren, maar weet dat het team tevreden is als hij in de top-10 rijdt. “Silverstone was geweldig, voor het team en voor mij, en als coureur wil je altijd meer en beter. Ik ervaar dat niet als druk, maar als motivatie. Ik ga gewoon mijn best doen voor het hoogst haalbare resultaat, voor mezelf, voor Roelof Waninge, voor Hans Spaan en voor TVM.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen