zondag 10 december 2023

Pedrosa blijft een vraagteken voor Assen UPDATE

UPDATE 22 JUNI
Het is officieel… Dani Pedrosa rijdt niet op Assen. Zoals verwacht neemt Hiroshi Aoyama de plaats over van de Spanjaard. Aoyama wordt bij het San Carlo Honda Gresini Team op zijn beurt vervangen door Kousuke Akiyoshi, testrijder van Honda Racing Corporation (HRC).

UPDATE 21 JUNI
De kans dat Pedrosa erbij is, wordt steeds kleiner. Want in het persbericht van Team San Carlo Honda Gresini laat Aoyama het volgende optekenen: “Ik rij komend weekend waarschijnlijk op een RC212V van de fabriek in het Repsol Honda Team.” Over een vervanger van Aoyama wordt echter niet gesproken… Later meer!

BERICHT 21 JUNI
Naast Cal Crutchlow is ook Dani Pedrosa nog altijd een vraagteken voor Assen. Hoewel het herstel van zijn gebroken sleutelbeen in de laatste fase zit, wordt pas donderdagmorgen vroeg beslist of de Spanjaard zijn rentree in Nederland of in Italië, de volgende GP, maakt. Een belangrijke factor bij deze keuze is het weer.

Mocht het nat op Assen zijn, en daar heeft het alle schijn van, is de kans zeer reëel dat Pedrosa, Alberto Puig en Honda geen enkel risico nemen en ook de Nederlandse GP uitzitten. Over een mogelijke vervanger heeft Honda officieel nog niets laten weten… Maar Hiroshi Aoyama zou de beste kans maken. Zijn plek bij Gresini wordt in dat geval overgenomen door testrijder Kousuke Akiyoshi.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen