Rijden op de Yamaha 700 Ténéré tijdens de Demo Tour

Momenteel wordt er in Spanje hard getrokken aan de nieuwe Yamaha 700 Ténéré. Daar vindt de introductie plaats van de adventure waar veel van verwacht wordt. Op motor.nl gaan we daar zeker nog wel wat woorden aan vuil maken.

In ieder geval heeft Yamaha ook een Europese Demo Tour in de maak voor de 700 Ténéré. Die begint in juni en loopt door tot eind juli. Voordat de 700 Ténéré vanaf september bij de Yamaha-dealer staat, kunnen fans van deze motor er alvast kennis mee maken. Voor meer informatie kun je de yamaha-motor.nl website raadplegen.

De bedoeling van de Yamaha Ténéré 700 Demo Tour is dat je er al gereden hebt voordat je de aankoop concreet maakt. Immers kun je tot 31 juli je bestelling plaatsen met het online bestelsysteem van Yamaha. Je krijgt dan een soort van vroegboek-korting. In plaats van €11.599,-* betaal je dan €11.199,-* voor de Yamaha 700 Ténéré.

Twee Ténéré 700 accessoirepakketten

Nog voor de 700 Ténéré in de winkel staat heeft Yamaha twee pakketten samengesteld. De naamgeving ervan verbloemt nauwelijks: Explorer -en Rallypack.

Het Explorerpack biedt een 33% dikkere keienvanger die ook groter is dan de standaard beschermplaat. Verder zijn er valbeugels en een monozadel dat extra bagagecapaciteit biedt.

Het Rallypack maakt de 700 Ténéré meer geschikt voor serieuze uitstapjes in het terrein. Het pakket bevat een hoger en platter offroadzadel, een Akrapovič slip-on uitlaatdemper, een ketting- en kettinggeleider, radiatorbescherming, kenekenplaathouder, LED knipperlichten en een tankpad. Net als de Yamaha 700 Ténéré zijn ook beide pakketten vanaf september leverbaar.

Ténéré Lifestyle

Niet alleen kun je je nieuwe 700 Ténéré verfraaien, dat kan ook met jezelf. Voor dat doel heeft Yamaha een Adventure kledingcollectie samengestelds. Voor een impressie check je de Yamaha kleding website.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?