dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rijdend motormuseum

Het 'Rijdend Motormuseum' zal op 21 augustus door Noord-Holland rijden. Voor de 33e maal trekken motorliefhebbers door dorpen en steden om hun klassieke motoren tentoon te stellen.

Motormerken uit lang vervlogen tijden, zoals DKW, NSU, Ariel, Jawa, Ter­rot, Cleveland, Norton, Ace, Indian, René Gillet, Peugeot en Scott zullen acte de présence geven. Deze motoren, waarvan de eigenaren merendeels lid zijn van de Veteraan Motoren Club en/of de Vereniging Interessante Motoren zullen een rondrit van zo'n 95 kilometer door de Noordkop maken. Ongeveer 75 motoren zullen aan de start in Wieringerwaard verschijnen.

De motoren zijn in het centrum van Wieringerwaard vanaf 10.00 te bezichti­gen en zullen rond 11.00 uur beginnen aan de rondrit. De rit voert de klassiekers vanuit
Wieringerwaard via Kolhorn, Barsingerhorn, Lutjewinkel, ’t Veld, Verlaat, Oude Niedorp, Hensbroek, Rustenburg en Ursem, naar Avenhorn. In Partycentrum aan de West in Avenhorn zal er pauze worden gehouden vanaf 12.15 uur.

Vervolgens zullen de oude motoren via Oudendijk, Schermerhorn, Ursem, Wogmeer, Zandwerven, Hoogwoud, Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel, en Kolhorn
weer terugkeren naar Wie­ringer­waard, waar ze rond 15.30 uur in het centrum te bewonderen zijn. Dit evenement is gratis toegankelijk.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen