Rijdend motormuseum

Het 'Rijdend Motormuseum' zal op 21 augustus door Noord-Holland rijden. Voor de 33e maal trekken motorliefhebbers door dorpen en steden om hun klassieke motoren tentoon te stellen.

Motormerken uit lang vervlogen tijden, zoals DKW, NSU, Ariel, Jawa, Ter­rot, Cleveland, Norton, Ace, Indian, René Gillet, Peugeot en Scott zullen acte de présence geven. Deze motoren, waarvan de eigenaren merendeels lid zijn van de Veteraan Motoren Club en/of de Vereniging Interessante Motoren zullen een rondrit van zo'n 95 kilometer door de Noordkop maken. Ongeveer 75 motoren zullen aan de start in Wieringerwaard verschijnen.

De motoren zijn in het centrum van Wieringerwaard vanaf 10.00 te bezichti­gen en zullen rond 11.00 uur beginnen aan de rondrit. De rit voert de klassiekers vanuit
Wieringerwaard via Kolhorn, Barsingerhorn, Lutjewinkel, ’t Veld, Verlaat, Oude Niedorp, Hensbroek, Rustenburg en Ursem, naar Avenhorn. In Partycentrum aan de West in Avenhorn zal er pauze worden gehouden vanaf 12.15 uur.

Vervolgens zullen de oude motoren via Oudendijk, Schermerhorn, Ursem, Wogmeer, Zandwerven, Hoogwoud, Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel, en Kolhorn
weer terugkeren naar Wie­ringer­waard, waar ze rond 15.30 uur in het centrum te bewonderen zijn. Dit evenement is gratis toegankelijk.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.