dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Positieve berichten van Pramac Racing

Na een pauze van een paar weken, zullen de MotoGP-coureurs 14 augutus de elfde race om het kampioenschap rijden op Brno, Tsjechië. De Pramac Racing Team-rijders Randy De Puniet en Loris Capirossi zullen beiden niet in topvorm zijn, maar zullen hoe dan ook van start gaan. De Puniet wist in 2003 in de 250cc de race op Brno op zijn naam te schrijven. Voor Capirossi is dit circuit ook één van zijn favorieten. In 2006 finishte hij als eerste met zijn fabrieks Ducati.

Fabiano Sterlacchini – Technisch directeur Pramac Racing Team: “Afgezien dat we een paar weken pauze hadden, zullen onze twee rijders niet 100% fit zijn, helaas. Capirossi ondergaat nog dagelijks therapie aan zijn schouder. Na het wonder op Laguna Seca, waar hij het voor elkaar kreeg om de race uit te rijden, hebben we hoop dat het op Brno nog beter zal gaan. Of De Puniet in topconditie is voor de race is niet zeker. De blessures die hij heeft opgelopen na de val tijdens de kwalificatie op Laguna Seca, zijn zeer pijnlijk. Hij wil evengoed van start gaan. Zonder medicatie! Maar misschien dat hij met pijnstillers op de motor stapt.”

Loris Capirossi – Pramac Racing Team-rijder: “Jammergenoeg is mijn schouderblessure nog steeds niet weg. De dokter heeft gezegd dat ik geopereerd moet worden, maar daar ga ik pas na het kampioenschap over nadenken. Op dit moment onderga ik elke dag therapie. Ik hoop mijn fysieke conditie te verbeteren voor Brno. Afgelopen twee weken heb ik veel gerust, want dat had ik echt even nodig. Ik wil een goede race rijden en natuurlijk een goed resultaat neerzetten. Het Tsjechische circuit is één van mijn favorieten, dus hopelijk zal het allemaal lukken!”

Randy De Puniet – Pramac Racing Team-rijder: “Ik vond het heel moeilijk om te accepteren dat ik de race op Laguna Seca moest missen. Helemaal omdat ik enorm hard had gewerkt tijdens de vrije training en de kwalificatie. Afgelopen weken ben ik veel bij de dokter geweest, om de situatie van mijn bekken te bekijken. Gelukkig is er niets gebroken, maar de pijn is nog niet weg. Ik onderga dagelijks therapie, zodat ik straks klaar ben voor de race op Brno. Mijn motor heeft de afgelopen races veel goeds laten zien en het zou zonde zijn als ik daar op 14 augustus niet optimaal van kan profiteren!”

Nog een paar dagen en dan kunnen we met eigen ogen zien hoe de coureurs van het Pramac Racing Team zich houden tijdens de MotoGP-race op Brno.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelSelectie MX of Nations
Volgend artikelRijdend motormuseum

Gerelateerde artikelen