Rossi leidt jong talent op

Valentino Rossi startte in 2014 met de VR46 Riders Academy. Hierin geeft de Italiaan zijn kennis door aan getalenteerde jonge coureurs, om hen een kans te geven door te groeien. Sinds maart dit jaar raakte Yamaha overtuigd van dit doel en werd de hoofdsponsor. Daarom organiseren de twee partijen het Yamaha Master Camp, waarvan in juni dit jaar de eerste editie was.

Deze maand start de tweede editie, met vooral Aziatische rijder. Dit komt doordat Asiatische Yamaha-dealers de selectie doen. Er zijn wel plannen om in de toekomst ook in andere delen van de wereld een VR46 Riders Academy op de starten. 

De jonge talenten zijn letterlijk te gast bij Rossi, want zijn eigen Motor Ranch in zijn geboortedorp Tavullia is de locatie voor het opleidingskamp. Daarnaast zal ook het circuit van Misano worden gebruikt voor de opleiding. “Wie weet strijden op een dag de talenten met elkaar voor een wereldtitel”, aldus Rossi. Hieronder de video van de eerste editie.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.