woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rossi leidt jong talent op

Valentino Rossi startte in 2014 met de VR46 Riders Academy. Hierin geeft de Italiaan zijn kennis door aan getalenteerde jonge coureurs, om hen een kans te geven door te groeien. Sinds maart dit jaar raakte Yamaha overtuigd van dit doel en werd de hoofdsponsor. Daarom organiseren de twee partijen het Yamaha Master Camp, waarvan in juni dit jaar de eerste editie was.

Deze maand start de tweede editie, met vooral Aziatische rijder. Dit komt doordat Asiatische Yamaha-dealers de selectie doen. Er zijn wel plannen om in de toekomst ook in andere delen van de wereld een VR46 Riders Academy op de starten. 

De jonge talenten zijn letterlijk te gast bij Rossi, want zijn eigen Motor Ranch in zijn geboortedorp Tavullia is de locatie voor het opleidingskamp. Daarnaast zal ook het circuit van Misano worden gebruikt voor de opleiding. “Wie weet strijden op een dag de talenten met elkaar voor een wereldtitel”, aldus Rossi. Hieronder de video van de eerste editie.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen